Jan Meert 50 jaar schutter bij de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan in LEEUW

C21

Jan Meert 50 jaar schutter bij de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan in LEEUW

Dsc05924
 
Dsc05963
 
Op zondag 28 april werd Jan Meert gevierd als 50-jarige schutter.
Hoofdman Gunther Coppens:
Jan je bent een fantastische mens een genieter van het moment. Er zijn maar weinigen die zo gehecht zijn aan de traditionele handboog als jij . Jij ademt onze gilde uit. Jan, dank u voor alle mooie momenten. Respect voor wie je bent en vooral voor je plichtbewustheid als onze kasmeester Jan Meert:
Het  verhaal begint op 30 juni 1973. Mijn vader zaliger was aanwezig op de officiële opening van de nieuwe schuttersstand. Hij besloot om het zelf te proberen en in zijn enthousiasme  trok hij de helft van het gezin mee.
50 jaar schutter zijn in dezelfde gilde voelt een beetje als een gouden bruiloft maar met een niet onbekende minnares zijnde de traditionele handboogsport. Ik wil de gelukwensen die mij te beurt vallen vooral delen met mijn echtgenote Martine. Door rugproblemen was zij na 17 jaar boogschieten genoodzaakt om te stoppen.
Ik wil iedereen bedanken die hier vandaag aanwezig is. Een bijzondere dank aan mijn familie waarvan er 9 hier als schutter aanwezig zijn. Mijn oudste zus Marie-Jeanne leent haar pracht ig sierschrift voor de feestelijke documenten. Ook dank aan de sympathisanten, sponsors, barmoeders, burgemeester, schepenen en vooral aan onze hoofdman Gunther voor de organisatie, samenwerking en de onvergetelijke momenten die reeds meer dan 20 jaar samen beleefden.
Ik wens iedereen een aangename namiddag en hef het glas op ieders gezondheid.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief