HALLE - Sint-Rochus wil zijn kapelletjes restaureren

C21

HALLE - Sint-Rochus wil zijn kapelletjes restaureren

Ed_pajot_halle_kapel_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_annakapel_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Honderd jaar parochie Sint-Rochus heeft er voor gezorgd dat er een vernieuwde samenwerking kwam binnen de Sint-Rochusgemeenschap De verenigingen, de handelaars en de parochie sloegen toen de handen in elkaar, waardoor een prachtig jubileumjaar kon worden gevierd en onder meer de Sint-Rochuswandeling en de braderie werden geherlanceerd

Eén van de volgende doelstelling is de restauratie van de kapelletjes die zich op St. Rochus bevinden. Deze op de Sint-Rochusstraat zelf ligt er onberispelijk bij. Erger is het gesteld met de Sint-Annakapel op de Broekborre. Binnen in de kapel groeit het gras welig. Het Sint-Annabeeld zal dit jaar gerestaureerd zij. De kapel zelf komt later aan de beurt.
 
Jean-Pierre Laporte: “Hiervoor willen we zeker allemaal zelf de handen uit de mouwen steken en middelen zoeken om de restauratie te betalen.
De handelaars en de parochie zullen hierrond nauw samenwerken. We zullen ook proberen de technische scholen hiervoor warm te maken
Het zou natuurlijk heel tof zijn moest ook de stad een steentje kunnen bijdragen. Het gaat hier tenslotte om een belangrijk stukje erfgoed van onze stad Het is heel belangrijk dat Sint-Rochus aan hetzelfde zeel trekt en verder werkt aan de uitbouw van dit belangrijk stadsdeel waar meer dan 8.000 mensen wonen”.
 
Ook het “altaar” in de oude woonwijk van St. Rochus is toe aan een herstelling.
 
WANDELING
Om dit alles nog meer in de verf te zetten wordt op zaterdag 20 augustus de Sint-Rochus kapelwandeling gedaan. Deze trekt langs de grenzen van Sint-Rochus en ook langs de kapelletjes.
 
Men vertrekt om 14 uur aan de Sint-Rochuskapel op de Sint-Rochusstraat voor een tocht van 7 kilometer. Er wordt een tussenstop gehouden in Oud-Rodenem.
 
De parochie en de verenigingen zullen ook dit jaar op de braderie van St. Rochus (19, 20 en 21 augustus) aanwezig zijn met een standje, waarop St. Rochusbier en ijsjes zullen verkocht worden. De opbrengst gaat volledig naar het fonds voor de restauratie van de kapellen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024

archief