Het populaire Targetspel nu ook in HALLE

C21

Het populaire Targetspel nu ook in HALLE

Challenge_p200
Repro EP

“Leg een bom!” “Snel we kunnen de tip nog halen!” of “Daar is de gangster!”. Vanaf februari zullen groepen regelmatig deze zinnen roepen in het centrum van Halle. Gevolgd door heel hard weg te lopen.

Die mensen zijn aan het opgaan in een van de Location Based Games die iChallenge vanaf februari organiseert in Halle. “Location Based Games zijn spelen die ze in de stad spelen aan de hand van GPS-telefoons. Waar je bent in de stad heeft dus weerslag op wat je kan doen in het spel. Een videospel maar dan live in het centrum van Halle zeg maar” legt Michiel De Pelsemaeker van iChallenge uit.
 
“De stad wordt het spelterrein. In het spel Codecrackers volgen de teams tips naar een geheime locatie. Het spel The Target is dan weer een actief achtervolgingsspel waarbij politieteams een gangster proberen neer te schieten voor hij 1 miljoen EURO verzameld heeft. Het eerste spel is vooral een teambuildingactiviteit, The Target is populair bij vrijgezellengroepen en jeugdverenigingen.”
 
“Hoe alles werkt? Op elk toestel staan de spelen geprogrammeerd, samen met de kaart van Halle. Door de interne GPS en het internet te gebruiken weet het toestel waar de spelers zich bevinden in de stad. We werken alleen met de spelen van Lamosca, een Belgische producent en de wereldtop in deze games” vertelt Michiel. “In andere steden kan je deze spelen al een tijdje spelen. Zowel voor toeristen als voor de inwoners is het een nieuwe manier om actief de stad te leren kennen. We zijn er van overtuigd dat het ook in Halle een succes gaat worden.”
 
De spelen Codecrakers en The Target zijn bedoeld voor spelers vanaf zestien jaar. In beide gevallen moet men rekenen op een spelduur van twee tot drie uren. De deelname bedraagt twintig tot dertig euro per persoon en reserveren kan alleen via www.ichallenge.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024

archief