Het zesde leerjaar van VBS Spring in t Veld BELLINGEN wint de Poezieprijs van de bibliotheek van Pepingen

C21

Het zesde leerjaar van VBS Spring in t Veld BELLINGEN wint de Poezieprijs van de bibliotheek van Pepingen

Prijsuitreiking_poezie_2
 

De Bibliotheek van Pepingen bundelde tijdens de herfstvakantie van 2023 de krachten met OC Huize Terloo om een bijzondere slam poetry workshop met niemand minder dan de slamdichter, rapper en schrijver Seckou Ouolguem te organiseren. Het overkoepelende thema was 'thuis', een onderwerp dat tevens centraal stond tijdens de poëzieweek eind januari 2024.

Het resultaat van deze boeiende samenwerking was een prachtig rapnummer/slamgedicht waarin de deelnemers hun persoonlijke betekenis van ‘thuis’ vertolkten. Dit gedicht werd vervolgens omgezet in een poster en de deelnemers werden uitgedaagd om er op creatieve wijze mee aan de slag te gaan. De leerlingen van het zesde leerjaar van VBS Spring in ’t Veld kozen ervoor om van elk vers een tableau vivant te maken, doordrenkt met humor, een soort instagramverhaal.
“De kinderen waren meteen geïntrigeerd door het gedicht. Toen we de diepere betekenis ervan bespraken, waren enkele kinderen echt onder de indruk," aldus Alexander Schacht, hun leraar.
Op vrijdag 29 maart werden de leerlingen van het zesde leerjaar van VBS Spring in ’t Veld beloond met hun welverdiende prijs, bestaande uit een A3-compositie van hun instagramverhaal voor elke leerling, samen met de poëziebundel ‘Gelukkig en blij’ van Edward van de Vendel voor de hele klas, en het poëzieweekgeschenk voor de leraar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief