Hans Decoster is de nieuwe voorzitter van FC HERNE

C21

Hans Decoster is de nieuwe voorzitter van FC HERNE

Riour_decoster_ep
Hans Decoster is de nieuwe voorzitter van FC HERNE - © Deschuyffeleer
 

Voetbalclub Herne heeft een nieuwe voorzitter in de persoon van Hans Decoster (49). Die volgt in die functie Yvan Ricour (52) op die na verkennende gesprekken met de nieuwe kandidaat voorzitter het bestuur zijn ontslag aanbood. Dat bestuur stemde dan unaniem in met de wissel. Voor de nieuwe voorzitter wordt het alleszins een hele uitdaging om in de sporen te treden van zijn voorganger. Toch heeft hij er het volste vertrouwen in om samen met de overige bestuursleden de club zinvol verder door het Herns voetballandschap te leiden.

Met Yvan Ricour neemt een echt clubicoon afscheid van een bestuursfunctie in de club. Hij was jarenlang de club toegewijd als speler, jeugdtrainer, jeugdcoördinator, sportief coördinator en de jongste vijf jaar ook als voorzitter. Onder zijn impuls kreeg de club een beschermend juridisch statuut in de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk. Smaakmakers in zijn beleid waren ook de  mogelijkheden tot doorstromen van eigen jeugdspelers naar de kern van de eerste ploeg, een gezond financieel beleid en de uitbouw van de nodige accommodaties met onder meer het mee bekostigen van een kunstgrasveld.

Bijkomende medewerkers en vrijwilligers  

Alhoewel hij nog maar twee jaar geleden tot het clubbestuur toetrad heeft Hans Decoster onder de hoede van zijn voorganger al heel wat ervaring in het reilen en zeilen van de club weten op te bouwen. “Het beleid van Yvan wens ik verder volwaardig aan te houden. Toch zal er ook dienen uitgekeken te worden naar bijkomende bestuursleden en medewerkers om de structuur en de werking van de club volop te kunnen uitbouwen. Net zoals mijn voorganger ben ik er mij van bewust dat het waarnemen van het voorzitterschap van een voetbalclub met 360 aangesloten leden bij de voetbalbond waarvan een 300-tal spelers en speelsters geen sinecure is. Bij het leiden van een club gaat het niet alleen om het louter spel maar ook nog om het rondkrijgen van het financieel luik en om de harmonie in het samenleven met de medewerkers, de spelers en de speelsters, de ouders en de buurt. Daarbij dient dan ook nog eens een gezonde balans nagestreefd tussen het privé-leven en het clubleven”, neemt een bijzonder gedreven Hans zich voor de belasting van het voorzitterschap naar best vermogen te torsen.

Groot sociaal engagement

Het sociaal engagement van de club met haar vrijwilligers naar de Hernse leefgemeenschap is niet van de minste. De club biedt dit seizoen immers speel- en ontmoetingsgelegenheid aan de spelers en speelsters van niet minder dan 17 ploegen opgedeeld naar een A-elftal in 2de provinciale B, een B-elftal in 4de provinciale G, een beloftenelftal, een damesploeg, een veteranenploeg en 12 jeugdploegen. Daarbij nemen de dames een doorstart in 3de provinciale om daar dan het spelplezier opnieuw op te snuiven.

Ambitieus

Met haar A-elftal weet de club zich wel gewapend om een vooraanstaande rol te spelen in de pas gestarte competitie. “Wij ambiëren dan ook onder de leiding van trainer Bart Van Onsem een plaats in de top 5”, poneert de nieuwe voorzitter. “Naast het inpassen van eigen spelers waren wij ook bedrijvig op de transfermarkt. Wij hadden enkele ervaren voetballers nodig om onze jongere spelers te begeleiden. De sfeer is opperbest en alle neuzen wijzen in dezelfde richting. Onze seizoensopener op het veld van Meise, toch een van de betere ploegen in de reeks, viel best mee. Eigenlijk verdienden wij meer dan een 1-1 gelijkspel. Zo dienden wij zelfs een helft af te werken met slechts 10 spelers. Onze eerste thuismatch spelen wij nu zondag 12 september om 15u00 tegen Leeuw Brucom. Op eigen veld komen de derbymatchen tegen Kester Gooik, Lennik en Galmaarden er pas aan na Nieuwjaar. Wij verwachten dan ook een sterke terugronde”.

Toekomstgericht ziet Hans Decoster met een stabiel FC Herne wel een plaats in 2de provinciale aan te houden: “Alleszins leveren onze sportief manager Philip Neerinckx en onze jeugdcoördinator Jan Vanhove samen met hun medewerkers daartoe voortdurend de nodige inspanningen. Wij beschikken weliswaar ook over een benijdenswaardige infrastructuur maar dat kost de club ook wel centen. Nadeel is wel ook dat Herne gelegen is op de rand van de provincie waardoor nuttige spelers met ervaring die wij in het vizier hebben voor een transfer het bijwijlen laten afweten om de soms te groot geachte afstand tussen hun woonplaats en Herne een aantal keren per week voor de trainingen en de wedstrijden te overbruggen”.        

Grote en kleine weetjes

  • FC Herne werd opgericht op 19 november 1955. De kleuren zijn rood en groen
  • Op 2 augustus 1956, maakte de club de overstap naar de Belgische Voetbalbond, waar FC Herne het stamnummer 5934 kreeg toegekend.
  • In het begin speelde men op een terrein aan de Rendries, waar de garage van de eigenaar als kleedkamer werd gebruikt.
  • In 1973 verhuisde FC Herne naar het terrein aan de Imbeekstraat. Ook hier was weinig infrastructuur.
  • In 1980 werd de club kampioen in Vierde Provinciale.
  • In 2006 verhuisde FC Herne naar de Hernekouter, naast de gemeentelijke sporthal.
  • In 2008 richt de gemeente Herne het autonoom gemeentebedrijf Hernekouter op.
  • In 2013 promoveerde de ploeg naar Tweede Provinciale. Een paar seizoenen later zakten ze terug naar Derde Provinciale, om in het seizoen 2018-2019 weer te promoveren.    

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 15 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Marc Colpaert | 11 sep 2021

archief