HERNE - Leeshelden werkt taalachterstand spelenderwijs weg in de bib

C21

HERNE - Leeshelden werkt taalachterstand spelenderwijs weg in de bib

Editie_herne_lezen_bib_3__kopie_
Juf Emma met haar leerlingen.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_herne_lezen_bib_2__kopie_
Kinderen aan het werk in de bib.- Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdag 16 december in de voormiddag vond de laatste voorleessessie plaats in de bib van Herne. In totaal een 15 tal kindjes deden hun uiterste best om samen met de juf te leren lezen. Gedeputeerde Gunther Coppens kwam naar de Openbare bibliotheek Petrus Naghel, Centrum 17 in Herne om het project van de leeshelden voor te stellen.
 
In het project ‘Leeshelden’ gaan kinderen van het 2de en 3de leerjaar, die moeite hebben met lezen, spelenderwijs om met Nederlandse teksten. Wekelijks komen ze samen in een bibliotheek om boeken te lezen en creatief te bespreken. De gemeente Herne startte dit schooljaar met nieuwe ‘Leeshelden’. Van oktober tot december werden 10 voorleessessies georganiseerd in de openbare bilbiotheek Petrus Naghel.

De provincie geeft een bedrag van 856 euro voor dit project en hiermee worden vooral de onkosten voor de vrijwilligers betaald. Per school mochten de leerkrachten vier leerlingen aanduiden, die voor dit project in aanmerking komen. Op zaterdag was het de laatste voorleessessie en werd er in de bib een glaasje gedronken op de goede afloop van dit project. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief