LENNIKse belastingverhoging is maat voor niets als er geen beleid gevoerd wordt

C21

LENNIKse belastingverhoging is maat voor niets als er geen beleid gevoerd wordt

Editiepajot_spa

Tijdens de jongste gemeenteraad kondigde de VLD-Lennik 2000-meerderheid een verhoging van de personenbelasting aan en een verdubbeling van de bijdragen voor het containerpark te Pepingen. De Lennikenaar moet dus twee keer in zijn geldbeugel tasten. De grootste redenen van het tekort zouden het OCMW en de politiehervorming zijn. Niets is minder waar.

Nadine Lingier, bestuurslid sp.a Lennik: “De redenen voor de belastingsverhoging die de Lennikse burgemeester aanhaalt zijn drogredenen. Zowel de begroting van het OCMW als die van de politie moeten goedgekeurd worden door de gemeenteraad. Als het OCMW een meerjarenbegroting indient, dan zou de gemeente hier alleszins moeten op ingesteld zijn.”
 
De kritiek van de oppositie werd smalend van tafel geveegd. Het Schepencollege heeft zich namelijk voorgenomen om op 8 februari de hoofden buigt over de ‘broodnodige’ bezuinigingsmaatregelen.
Nadine: “Ondertussen 'investeert' onze gemeente in een dure studie naar de plaatsing van windmolens op het Nelleken. Terwijl hier lokaal heel veel kritiek op is. Daarnaast zoekt men een enthousiaste medewerker voor het financieel beheer van zowel de gemeente als het OCMW, een sportfunctionaris en heeft men middelen opzij gezet voor lopende rechtzaken. Hiermee hebben we het nog niet gehad over alle “dure en onnodige” uitgaven in het verleden.
Zo vond ons gemeentebestuur het nodig om in het verleden een dure studie te laten maken voor het bouwen van een woordcentrum te Gaasbeek op moerassige bodem, € 78.000,00 uit te geven aan fonteinen op het marktplein, €75.000,00 aan camera’s. Het Schepencollege is nu van plan gronden aan te kopen om een KMO zone in te planten in een bebouwde kom, om dan nog niet te spreken over de heraanleg van het Masiusplein op een dure maar zeer onpraktische manier enz.
De bevolking van Lennik draait nu met andere wooreen op om de megalomane projecten te financieren van een meerderheidspartij die de laatste gemeenteraadsverkiezingen heeft verloren, maar door voorafgaande afspraken te maken er in slaagde een coalitie te vormen en zo aan de macht bleef.”
 
sp.a Lennik: “Destijds vergeleek ons gemeentebestuur het nieuwe marktplein met de Ramblas
in Spanje. Het had ons veel plezier gedaan indien ons schepencollege zich beperkt had tot het kopiëren van dit Spaans plein, in plaats van Don Quichot erbij te nemen.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2010
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief