LENNIK – Opnieuw grote veiligheidshappening

C21

LENNIK – Opnieuw grote veiligheidshappening

Editiepajot_lennik_happening_brandweer_foto_tom_vierendeels
De organisatie van de Veiligheids Happening - Foto's Tom Vierendeels
 
Editiepajot_lennik_happening_brandweer_02_foto_tom_vierendeels
 

De Lennikse brandweer is momenteel bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe veiligheidshappening, in september van dit jaar. Naar gewoonte wordt er iedere lustrum zo’n happening georganiseerd, en dit sinds 1990. Het korps zal zijn 120ste verjaardag vieren. Voor die dag wordt er een samenwerking aangegaan met vele Belgische (veiligheids)diensten. Demonstraties en infostands zullen voor een leerzame en ontspannende dag zorgen.

Brandweer Lennik zal deelnemen met een static show van het wagenpark. Aangezien hun brandweerlieden druk aan het werk zullen zijn met de organisatie, gaan andere korpsen demonstraties uitvoeren. Zo zullen er ondermeer demo’s zijn van het gaspakteam. Daarnaast zullen ook speciale interventievoertuigen van de brandweer uit heel België aanwezig zijn.
Naast het luik brandweer, zijn er nog tal van veiligheidsdiensten. Het Rode Kruis zal met al het grote materiaal aanwezig zijn en ook de federale en lokale politie zal deelnemen. Ondermeer de luchtsteun van de federale politie zal aanwezig zijn. Ook het BIVV zal een dorpje inrichten met verscheidene stands om zelf de gevolgen te ondervinden van onveiligheden in het verkeer. Ook B-Fast zal aanwezig zijn met een stand. Heli Promotion geeft u ook de gelegenheid om mee te vliegen met een helikopter. Kaarten in voorverkoop kosten 33 euro en aan de kassa 35 euro.
Alles gaat door op en rond het domein van de campus van het gemeenschapsonderwijs in de Karel Keymolenstraat. In totaal zo’n vier hectare dat zal gevuld zijn met hulpdiensten. De opbrengst van alle drank die dag gaat ook naar de school om zo didactisch materiaal aan te kopen.
De volledige happening gebeurt in samenwerking met Levenslijn en hun mascottes Zeppe en Zikki. Op de dag zelf zullen ook artikels verkocht worden ten voordele van Levenslijn.
Alles gaat door op 12 september in en rond de campus van het gemeenschapsonderwijs, Karel Keymolenstraat 35-39, 1750 Lennik.
Voor meer informatie en sponsoring kan u terecht op 0476/30.89.40 of lieven.neukermans@brandweervlaanderen.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2010
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief