Chris Lomme verwelkomt bezoekers in GAASBEEK

C21

Chris Lomme verwelkomt bezoekers in GAASBEEK

Dsc_0636
Archief Felix Merckx

Chris Lomme verwelkomt voortaan de bezoekers van het Kasteel van Gaasbeek. Zij vertolkt op de nieuwe audiogidsen, die ter gelegenheid van de heropening van het kasteel zijn ingevoerd, de rol van de excentrieke markiezin Arconati Visconti, de laatste kasteelbewoonster.

Het was deze markiezin, die in een Parijs' burgergezin geboren werd in 1840, en door haar huwelijk met Giammartino Arconati Visconti omhoog gekatapulteerd werd naar de Italiaanse topadel. Zij liet het kasteel transformeerde tot een romantische droomburcht en er een fabelachtige kunstcollectie in onderbracht. Zij leidt de bezoeker dus voortaan rond, levert daarbij pittige commentaren op allerlei aspecten van haar tijd, en stelt met enige ontzetting vast dat ook haar gerestaureerde privévertrekken niet langer veilig zijn voor nieuwsgierige blikken ...
 
De audiogidsen zijn gratis beschikbaar in drie talen aan de receptie van het kasteel. Een audiotour duurt ongeveer 75 minuten.
 
Verschillende kasteelzalen worden opnieuw geparfumeerd. Geur is immers een sterke ‘Proustiaanse’ trigger, die niemand onberoerd laat.
 
Het kasteel van Gaasbeek is open tot en met 7 november, dagelijks van 10u tot 18u (laatste bezoek om 17u), maandag gesloten. Tickets (audiogids inbegrepen): € 7, reductie- en groepstarief € 5, -26 jaar € 1, gratis voor kinderen -7 jaar.
 
Individuele bezoeken met gids
Liefhebbers van een geleid bezoek, kunnen opnieuw elke eerste zondag van de maand om 11u aansluiten bij een professionele gids.
 
Dat is zo op zondag 4 april, 2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus, 5 september, 3 oktober, 7 november, telkens van 11u tot ca. 12.30u.
Tickets: € 7, reductie- en groepstarief € 5, -26 jaar € 1, gratis voor kinderen -7 jaar.
Reservering vereist: T. 02 531 01 30 of kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be
 
KIDS
Kids kunnen met het hele gezin op stap in het kasteel en samen bouwen aan een eigen droomkasteel. Tijdens het bezoek krijgen ze de kans om over een eigen burcht te fantaseren. Stap voor stap proberen ze met gebundelde krachten deze droom waar te maken. Het resultaat mogen ze naar huis meenemen.
 
Interactieve rondleiding op woensdag 7 april, 5 mei, 2 juni,1 september, 6 oktober en 3 november, telkens van 14u tot 16u.
Tickets: volwassenen € 7, -26 jaar € 3. Reservering vereist: T. 02 531 01 40 of annelies.lust@cjsm.vlaanderen.be

Website: www.kasteelvangaasbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief