LENNIK - ’t Rakkertje mag zeker niet afgebouwd worden

C21

LENNIK - ’t Rakkertje mag zeker niet afgebouwd worden

Rakkertje_p200

Ouder- en Schoolraad, Vriendenkring, leerkrachten en directie van de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje gaan absoluut niet akkoord gaan met de suggestie van de CD&V-fractie in de gemeenteraad van Lennik om het gemeentelijk onderwijs in Lennik af te bouwen en de school te sluiten.

Zij noemen het onbegrijpelijk in tijden waar er een tekort is aan scholen voor de kinderen. Zij vinden het goed dat burgemeester Willy De Waele en Schepen van Onderwijs Irina De Knop, namens de meerderheid, onmiddellijk en duidelijk laten verstaan dat de suggestie van sluiting onbespreekbaar is. Verschillende lokale politici hebben zich achter dit voorstel geschaard en zijn voorstander van het behoud van het pluralisme in het onderwijs in Lennik.
 
De voorbije jaren werd er door alle betrokken partijen zeer hard en intensief gewerkt aan het imago van de school, met een sterke stijging van het leerlingenaantal tot gevolg. Dit schooljaar zijn er reeds meer dan 70 kleuters. Voor het komende schooljaar 2010-2011 zal deze stijging zich nog verder doorzetten. Er is een zeer grote instroom van nieuwe kleuters en een grote interesse onder de bevolking voor de gemeenteschool ’t Rakkertje.
 
Net daarom werd op de laatste schoolraad geopteerd om vanaf volgend schooljaar een extra kleuterklas, in de vorm van een onthaalklas, op te starten. De bevoegde schepen, samen met de directie en Ouderraad, werken momenteel aan dit dossier, onder andere voor een extra klasruimte in de vorm van een containerklas te zorgen. Dit in afwachting van de nieuwbouw.
 
De aanwezigheid van alle onderwijsnetten in Lennik is volgens de ouderraad een extra troef en een extra maatschappelijke meerwaarde voor de gemeente.
 
Het informatieboekje van de school is beschikbaar op de website, www.rakkertje.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief