GO!SIGO uit LENNIK maakt film

C21

GO!SIGO uit LENNIK maakt film

Editiepajot_lennik_film_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Vandaag en ook morgen gaat GO!SIGO uit Lennik, een film opnemen in en rond de school in de Keymolenstraat. Er zijn ook opnames gepland rond de kerk en het gemeentehuis van Lennik en op de Saffelberg.

Deze film kadert in de vakoverschrijdende eindtermen waarbij de leerlingen aangeleerd worden wat er allemaal bij te pas komt bij het opnemen van een film. De ganse school werkt mee aan de film.
 
De werktitel van de film is: HORZEL, naar een oude sage "De heeten heuzel"
 
Heuzel een boerenknecht werd ervan verdacht toverkracht te hebben; zo kon hij sneller lopen dan een paard, was zo sterk als 10 man enz...
Dit was niet naar de zin van de plaatselijke pastoor die bij hem de duivel wilde uitdrijven. In Keulen verdwijnt Heuzel door een sleutelgat. Tot hier de sage, die zij filmen in Sepiakleur. In het vervolgverhaal komt Heuzel terug en helpt de plaatselijke jeugd in deze tijd.
 
Deze film wordt gemaakt door de leerlingen zelf. Zij krijgen wel de medewerking van de Schotse filmmaker Tony Grant uit Gooik. Ook de Belleman van Lennik Emile Walravens krijgt een bescheiden rol.
 
De film doet mee aan de wedstrijd “De Gouden hamertjes”, een wedstrijd die ingericht wordt door de gemeenten Galmaarden, Roosdaal, Lennik en Gooik.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief