LENNIK - Gerda De Jonghe opende haar eigen kunstgalerij

C21

LENNIK - Gerda De Jonghe opende haar eigen kunstgalerij

Editiepajot_lennik_kunst_1_foto_merckx
Gerda De Jonghe bij één van haar werken. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_lennik_kunst_2_foto_merckx
Samen met Bart Jacobs (Gooik) in haar tuin. (Foto Felix Merckx)
 

Kunstenares Gerda De Jonghe opende in Lennik in de Alfred Algoetstraat nr 48 haar eigen kunstgalerij. Deze maand zijn er, naast werk van haar, ook werken te zien van Bart Jacobs, Jenny Verplancke, Maria Cocquyt en “Wilds”

Haar galerij zal maar een drietal keren per jaar open zijn. “Ik werk liever zelf”, zegt ze met een glimlach. Zij is gevestigd in de oude winkel van Mertens Sport in Lennik, die ze samen met haar echtgenoot volledig omvormde tot een mooie galerij..
Werk van haar kan er wel op een viertal andere plaats bezocht worden. Zo staan er momenteel werken van haar in Sint-Martens-Latem, Amsterdam en ’s Hertogenbosch.
 
Gerda De Jonghe volgde les in de academies van Anderlecht, Aalst, Liedekerke en Ninove aangevuld door seminaries met buitenlandse beeldhouwers en keramisten.
 
Gerda houdt van zoeken en experimenteren doch wanneer
ze wat nieuws ontdekt houdt ze het reeds voor bekeken en graaft naar nieuwe bronnen. Vandaar een grote verscheidenheid in vormgeving en technieken. Haar thematiek is doordacht.
 
Momenteel ligt de klemtoon op werk in brons en staat keramiek wat meer naar achteren.
Gerda De Jonghe: “Ik ben van keramiek naar brons gegaan omdat ik het zelf eens wilde uittesten. Met brons heb je ook veel meer mogelijkheden”.
 
Art Gallery Gerda De Jonghe is in de maand mei open op 22, 23 en 24 mei van 14 tot 18 uur en op 29 en 30 mei van 14 tot 18 uur.
Naast Gerda De Jonghe (bronzen sculpturen en schilderijen) stellen ook tentoon Bart Jacobs (sculpturen), Jenny Verplancke (schilderijen), Maria Cocquyt (keramiek) en ‘Wilds’ (geometrie)
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief