LENNIK - Nieuwe club PROBUS voorgesteld

C21

LENNIK - Nieuwe club PROBUS voorgesteld

Editiepajot_logo_kleur_met_probus_copy

Eind juni ging de stichtingsvergadering van Probus Pajottenland voor het eerst door in Gaasbeek. Op de vergadering waren 21 personen aanwezig in Molensteen aan het gezellige dorpsplein.

De voorzitter van het werkingsgewest Limburg/Vlaams-Brabant heette de aanwezigen welkom en lichtte de doelstellingen en waarden van deze nieuw seniorenclub toe.
 
Niet iedereen ervaart de pensionering als louter een zegen. Een rijk gevulde agenda en een stevig netwerk van sociale contacten vallen dan immers weg. De RI-satellietvereniging (Rotary International)'Association of retired PROfessional and BUSiness personnel' (PROBUS), na Groot-Brittannië is Probus sinds 1984 ook in België actief, en wil deze mensen met elkaar in contact brengen. Vandaag zijn België 100 Probusclubs actief. Pajottenland was tot deze week een blinde vlek op de kaart. Nederland kent 400 clubs.
 
Onder impuls van Rotary Gaasbeek, met Raoul Van Cutsem en Marc Bosmans in het bijzonder, werd de 101-ste club voorgesteld. De mannelijke of vrouwelijke leden dienen minstens 55 jaar te zijn en komen uit de zakelijke of academische wereld. De nieuwe club zal nauw aanleunen bij de sociaaleconomische regionale identiteit met belangstelling voor al wat betreft patrimonium, cultuur, gastronomie en recreatie. De volgende vergadering is gepland voor maandag 27 september.
 
Meer informatie:
regionaal coördinator (Vlaams-Brabant) André Segers
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief