Werken zorgen voor verkeershinder en omleidingen in LENNIK

C21

Werken zorgen voor verkeershinder en omleidingen in LENNIK

Editiepajot_werken_2010_p200

In Lennik start Wegebo op maandag 9 augustus in opdracht van Aquafin, met de opbraak van de Diepenbroekstraat voor de aanleg van een collector. Nadien wordt de straat heraangelegd volgens haar huidig tracé.

Hierdoor is er in deze straat gedurende enkele weken geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk. De bewoners kunnen, in de mate van het mogelijke, met de wagen hun woning bereiken gedurende de werken.

Vanaf maandag 23 augustus 2010 wordt ook het kruispunt Frans Van der Steenstraat / Zwartenbroekstraat / Diepenbroekstraat voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten. De uitvoering van aanzienlijke rioleringswerken en de aanleg van een snelheidsremmend verkeersplatteau zijn onmogelijk zonder de opbraak van dit kruispunt.

Gedurende een drietal dagen leidt men hiervoor het verkeer richting Halle om via de Zavelstraat, Veldstraat en Zwartenbroekstraat. Een tijdelijke aangelegde weg over een aanpalende weide maakt het, ter hoogte van voornoemd kruispunt, mogelijk naar Halle te rijden.
Het verkeer uit de richting Halle leidt men om via de Ilingenstraat, Ten Broek en de J-B Van der Lindenstraat. Hierdoor blijft het centrum maximaal bereikbaar.

Aansluitend wordt gedurende een drietal dagen de Ilingenstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Gedurende deze dagen leidt men het verkeer naar Halle en terug om over Gaasbeek en Elingen.

De heraanleg van het kruispunt Frans Van der Steenstraat / Zwartenbroekstraat / Diepenbroekstraat/ Ilingenstraat gebeurt in een latere werkfase. In afwachting kan het verkeer zowel richting Halle als richting Lennik op een voorlopig aangebrachte wegverharding in steenslag rijden.

Tijdens de werken blijft de Frans Van der Steenstraat vanuit het centrum toegankelijk voor alle verkeer tot aan het kruispunt met de Zwartenbroekstraat.

De bussen van De Lijn Vlaams-Brabant volgen ook de vermelde omleidingen. De Lijn zal haar reizigers tijdig in kennis stellen over de tijdelijke verplaatsing van haar haltes.

Aannemer Wegebo staat in voor de aanduiding van de omleiding en het in stand houden van de signalisatie.
De bereikbaarheid door de hulpdiensten blijft gedurende de werken uiteraard gegarandeerd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief