LENNIK - ‘t Gaat ’t Rakkertje voor de wind

C21

LENNIK - ‘t Gaat ’t Rakkertje voor de wind

Dsci3895
Schepen van Onderwijs Irina De Knop, burgemeester Dewaele en directeur Robert Meert. - Foto's © Tony Schoukens
 
Img_0611__50__
© Tony Schoukens
 
Dsci3905
Inhuldiging nieuwe containerklas 't Rakkertje - © Tony Schoukens
 
Opening_1
Juf Ilse en Juf Rita samen met de directeur Robert Meert. Juf Ilse en Juf Rita gaan samen Kleutergroep 2 verzorgen in de nieuwe containerklas © Tony Schoukens
 

Slechts een paar dagen verwijderd van de eerste schooldag mocht het gemeentebestuur samen met de Ouderraad en de Schoolraad  van de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje  aan de Assesteenweg in Eizeringen een nieuwe containerklas feestelijk inhuldigen. “Om de kleuters met inbegrip de instroom van de nieuw ingeschreven ukjes op te kunnen opvangen is deze vierde en nieuwe kleuterklas geen luxe maar een noodzaak” vertelt Irina De Knop,  schepen van onderwijs.

 

September staat voor deur en daarmee ook de start van een nieuw schooljaar. Zo ook voor de tientallen kleutertjes van de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje. Voor hen voorzien de gemeente en de school een vierde en extra kleuterklas in de vorm van een onthaalklas voor de allerkleinsten.

 

Onderwijsschepen Irina De Knop: "Het imago van de gemeenteschool heeft de voorbije jaren dankzij de tomeloze inzet van alle medewerkers en sympathisanten een enorme boost gekregen. Hierdoor kent de school een groeiend aantal leerlingen. Afgelopen schooljaar werden er meer dan 70 kleuters ingeschreven. Om de instroom van het alsmaar stijgend aantal kleuters te kunnen opvangen heeft het gemeentebestuur dan ook besloten een containerklas bij te huren”.

 

De totale kostprijs voor drie jaar bedraagt 18.500 euro. De containerklas komt op de plaats van een oude loods, er werden nieuwe funderingen gelegd en de nodige water- en elektriciteitsleidingen werden inmiddels voorzien. De Ouderraad en de Vriendenkring zorgden via eigen activiteiten voor de aankoop van nieuw meubilair.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Tony Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief