LENNIK “roefelt” eerste keer op zaterdag 23 oktober

C21

LENNIK “roefelt” eerste keer op zaterdag 23 oktober

Roefel_p200

Op zaterdag 23 oktober kan je voor de eerste keer Roefelen in Lennik. Op de Roefeldag kunnen kinderen zich een ganse dag verplaatsen in de wereld van de volwassenen, hun beroepen en activiteiten. Het is een initiatief van de dienst Vrije Tijd van de gemeente Lennik. De Schepen voor Jeugd, Irina De Knop is heel erg opgetogen met deze organisatie, want de Jeugddienst zette alles op alles om dit ambitieus initiatief van de grond te krijgen. Lennik wordt op 23 oktober omgetoverd tot een heus kinderdorp. Om dat extra in de verf te zetten, sluit de Roefeldag af met een knallend optreden van de Ketnetband om 17u. Plaats van afspraak wordt de feesttent op de Markt te Sint-Martens-Lennik.

De Knop: “Voor de eerste keer een Roefeldag organiseren vraagt heel wat inspanning en tijd. Deze activiteit kon dan ook nooit geslaagd zijn zonder de medewerking van een aantal enthousiaste vrijwilligers. Ik wil het Roefelteam dan ook uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet. Samen met meer dan 30 handelaars, openbare diensten, verenigingen en bedrijven, zullen zij zich op 23 oktober helemaal ‘geven’ voor onze jongste generatie.”
Wat is dat, een Roefeldag?
De Roefeldag is de gelegenheid bij uitstek om kinderen uit de leeftijdsgroep 6 - 12 jaar even te laten proeven van de "wereld van de volwassenen en hun beroep", en dat op een speelse en interactieve manier. Met meer dan 30 deelnemende handelszaken, bedrijven, verenigingen en tal van openbare diensten biedt de Roefeldag een aantrekkelijke waaier aan activiteiten. De Roefeldag vormt dan een unieke samenwerking tussen de Lennikse jeugd, middenstand, verenigingen en openbare diensten.
Keuze genoeg: zelf een baard scheren op grootvaders wijze, een fitnessinitiatie, een kennismaking met de wijkagent en zijn uitrusting, zelf vingerafdrukken nemen, proevertjes aanbieden in de wereldwinkel, op ontdekkingstocht bij de apotheek, een T-shirt ontwerpen, op de ladder van de brandweer te klimmen, als modekenner de mama, papa of vriendin in een nieuwe outfit steken en samen een modeshow geven, in de raadzaal van het gemeentehuis een vriendschapshuwelijk sluiten met je beste vriend(in), fruit plukken, met de tractor rijden enz.…
De Roefeldag wordt georganiseerd op zaterdag 23 oktober. Vanaf 9:00 uur wordt er verzameld. De activiteiten zijn voorzien tussen 9:45 uur en 17:00 uur. Het optreden van de Ketnetband is voorzien om 17 uur in de tent op de Markt. Zowel de Roefeldag als het optreden zijn gratis.
Meer informatie, evenals het programmaboekje en het inschrijvingsformulier kan je weervinden via volgende link: http://www.lennik.be/Officiele-website-gemeente-Lennik-Roefeldag.html  
Nog meer informatie: Irina De Knop – Schepen Jeugd 0486 47 47 31.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief