LENNIK - WCD “Den Bleek” bouwt 16 bijkomende serviceflats

C21

LENNIK - WCD “Den Bleek” bouwt 16 bijkomende serviceflats

Edpajot_lennik_ocmw_1__foto_merckx
Leden van het OCMW in de leefkamer van de serviceflats. - Foto's © Felix Merckx
 
Edpajot_lennik_ocmw_2__foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Edpajot_lennik_ocmw_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Edpajot_lennik_ocmw_4_foto_merckx
De ontmoetingsruimte is nog volop in opbouw. - Foto © Felix Merckx
 

OCMW Lennik bouwt op “De Bleek” momenteel 16 bijkomende serviceflats naast de al bestaande 15. De nieuwe zouden moeten klaar zijn tegen 15 mei. Deze zijn meer dan nodig in Lennik, want momenteel staan een honderdtal personen op een wachtlijst.

Senioren willen zolang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Om dit mogelijk te maken biedt het OCMW Lennik via serviceflats, kwaliteitsvolle, betaalbare woningen aan. Dankzij de doordachte vormgeving, domotica en zorg binnen handbereik biedt het WCD “Den Bleek” een antwoord op vele kleine behoeften van het dagelijkse leven. De huidige site op de stationsstraat, met de bestaande 15 service flats wordt tegen de zomer van 2011 met 16 service flats uitgebreid.

Op 26 mei 2009 keurde minister Marino Keulen de subsidiëring voor de bouw van de Gemeenschapsvoorziening (cafetaria) naar aanleiding van de uitbreiding van het WCD” Den Bleek” met 16 service flats in de Stationsstraat te Lennik goed.

Op 18 december 2009 werden de werken gestart. De uitvoeringstermijn bedraagt volgens het lastenboek 15 kalendermaanderi.

De geraamde kostprijs voor de 16 service flats bedraagt € 1.458.778,22 (exclusief BTW). De serviceflats worden gerealiseerd in samenwerking met Serviceflats Invest. De Vlaamse Gemeenschap kent aan het OCMW-Lennik een jaarlijkse subsidie toe van €1.140,43 per jaar en per flat en dit gedurende 18 jaar voor het project dat opgericht is in het kader van een onroerende leasingovereenkomst tussen de initiatiefnemer en de BEVAK (beleggingsvennootschap met vast kapitaal).

OCMW-voorzitter Etiennen Vanvaerenbergh: “Het WCD “ Den Bleek” biedt aan valïde bejaarden en zelfredzame minder-valide bejaarden een alternatief om zelfstandig te wonen en tevens gebruik te kunnen maken van de geruststellende nabijheid van de dienstverlener, het noodoproepsysteem, de geruststelling van in gemeenschap te wonen, in de dorpskern te wonen en een activiteitenprogramma ter beschikking te hebben. Door middel van de gemeenschapsvoorziening biedt het OCMW - Lennik tevens ontspannings- en vergaderfaciliteiten voor zowel de bewoners van de service flats als voor de Lennikse senioren. Zo beogen we een gedeelte van het gemeenschapsleven naar het WCD “Den Bleek” brengen”.

VOORWAARDEN
Als bewoner dient men aan de volgende voorwaarden te voldoen: min. 60jaarzijn, voldoende zelfredzaam zijn, het gezamenlijk belastbaar inkomen mag de grenzen gesteld door sociaal wonen niet overschrijden en over geen eigendom meer beschikken op het moment van ingebruikname

-De dagprijs bedraagt voor flats fase 1 : € 15,46/dag en voor flats fase 2 : € 17/dag.

Wie interesse heeft kan zich vrijblijvend op de wachtlijst laten opnemen. Wanneer er dan een flat vrijkomt, worden de kandidaten op de wachtlijst op de hoogte gebracht en iedereen is vrij om al dan niet kandidaat te blijven. Bij weigering komt men wel terug onderaan de wachtlijst

Voor inlichtingen en bezoek,kan men contact opnemen met Chantal Musch, dagelijks verantwoordelijke WCD “Den Bleek” op het nummer 02/532.41.45 of mail naar chantal.musch@ocmw.lennik.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief