LENNIK - Bijzondere gemeenteraad - Eddy Warrand schepen van Militie - UPDATE: Reactie Eddy Warrand

C21

LENNIK - Bijzondere gemeenteraad - Eddy Warrand schepen van Militie - UPDATE: Reactie Eddy Warrand

Editiepajot_lennik_gemeenteraad_oude_en_nieuwe_burgemeester_foto_tony_schoukens
Na de gemeenteraad was er voor ereburgemeester Willy De Waele een verrassingsreceptie. - Foto © Tony Schoukens
 

Zoals reeds lang aangekondigd gaf Willy de Waele zijn burgemeesterssjerp door aan Irina De Knop. Dit met ingang 1 mei. Maandag 2 mei was het de eerste gemeenteraad met Irina als burgemeester. Willy de Waele blijft wel voorzitter van de gemeenteraad en gemeenteraadslid. Er was beduidend meer publiek aanwezig dan op voorgaande gemeenteraden.

Nadat de raadsleden kennis genomen hadden van het eerste en tweede punt (kennisname ontslag Willy en kennisname aanstelling Irina) werd Willy gelauwerd door alle fracties voor zijn geleverd werk en Irina gefeliciteerd met haar nieuwe functie. Willy werd vooral gewaardeerd voor zijn rechtlijnigheid en standpunten i.v.m. het Vlaams karakter. Irina verzekerde aan alle fracties dat zij ook het Vlaams karakter zeer genegen is, maar het wel op een iets andere wijze zal aanpakken.
Filip Van Ginderdeuren legt de eed af als schepen.
Na deze punten werden alle overige punten van de gemeenteraad zonder noemenswaardige tussenkomsten afgewerkt. Als aanvulling werd als laatste mededeling de herverdeling van de bevoegdheden van de schepenen aan de gemeenteraadsleden gecommuniceerd.
Na de gemeenteraad was er voor ereburgemeester Willy De Waele een verrassingsreceptie voorzien. Zijn vrouw, familie, gemeentepersoneel, de besturen van alle Lennikse partijen, zijn collega-burgemeesters uit het Pajottenland, brandweer, en nog vele anderen waren allen van de partij. Willy was zeer aangenaam verrast en bedankte meerdere keren alle aanwezigen.
Noot van de redactie: Het schepencollege besliste om Eddy Warrand terug een bevoegdheid te geven. Schepen Eddy Warrand zijn bevoegdheden werden hem ontnomen na de heisa rond de vlaggen aan het gemeentehuis. Eddy Warrand is voortaan schepen van Militie. Eddy Warrand, die zich belachelijk gemaakt noemt, overweegt klacht in te dienen bij de hogere instanties.
Reactie schepen Eddy Warrand: “Beste, ter correctie op de noot in uw artikel… Ik voel me niet belachelijk gemaakt… maar de overige collegeleden hebben zich belachelijk gemaakt. Dit is ook wat ik opmaak uit de vele reacties die ik krijg. Ik heb gewoon, opnieuw, mijn gelijk gehaald. Het college heeft immers onterecht mijn bevoegdheden afgenomen en ze maken zichzelf belachelijk door opnieuw dergelijke bevoegdheid uit te vinden. In haar eerste college slaagt de nieuwe voorzitter van het schepen college erin om al een belachelijke beslissing te nemen. Spijtig genoeg voor de Lennikenaren zal dit niet de laatste van dit soort “stoten” zijn…” besluit schepen Eddy Warrand.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2011
Tony Schoukens
Tony Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief