Kasteel GAASBEEK gaat voor de Museumprijs van het publiek 2011

C21

Kasteel GAASBEEK gaat voor de Museumprijs van het publiek 2011

Kasteel_van_gaasbeek_p600
Het wondermooie Kasteel van Gaasbeek. - Foto © Tony Schoukens
 

Het “Kasteel van Gaasbeek” werd dit jaar 2011 genomineerd voor de museumprijs. Steun uw regio en stem voor het “Kasteel van Gaasbeek”.

De Museumprijs bekroont elk jaar één museum in Vlaanderen, één museum in Brussel en één museum in Wallonië met telkens 10.000 euro. Naast deze prijzen die door een jury worden toegekend, is er ook voor elk van de drie regio’s een publieksprijs van 2.500 euro.
Voor elk van de drie regio’s wordt een shortlist van maximum vijf musea samengesteld. De aanduiding van deze nominaties gebeurt door een vijfhonderdtal stakeholders van de museumsector (musea, museumverenigingen, media, overheid…). Zij krijgen allen een anoniem stemformulier waarop ze voor elk van de drie regio’s drie musea kunnen aanduiden in volgorde van hun voorkeur. De vijf best geklasseerde musea per regio komen op de shortlist. Ze zullen alfabetisch worden vermeld: de rangschikking speelt niet mee.
De eindjury kiest uit de drie lijsten met nominaties de drie winnaars. Er is één jury voor de drie prijzen.
In Vlaanderen zijn de 5 genomineerden voor de Museumprijs:
Het Huis van Alijn in Gent
Kasteel van Gaasbeek in Lennik
MIAT in Gent
M – Museum in Leuven
STAM – Stadsmuseum in Gent
Daarnaast is er ook de publieksprijs.
Het publiek stemt voor de toekenning van de publieksprijs
Stemming gebeurt via de websites www.museumprijs.be  en www.prixdesmusees.be . Het publiek kan ook gebruik maken van stemformulieren die verspreid worden via verschillende mediapartners.
De kiezer krijgt voor elke regio de lijst met musea die in aanmerking komen. Indien hij of zij een stem wil uitbrengen op een museum dat niet op de lijst voorkomt, kan de kiezer per regio één museum toevoegen. In het geval dat een museum dat niet op de officiële lijst staat als eerste in het publieksklassement zou eindigen (wat zeer onwaarschijnlijk is), is het aan de jury om uit te maken of dit museum toch de publieksprijs krijgt. Wie meedoet aan de MuseumPublieksprijs kan talrijke mooie prijzen winnen.
En door uw stem kenbaar te maken maakt u kans om een mooie prijs te winnen zoals culturele weekends & kunstboeken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2011
Tony Schoukens
Tony Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief