Lions Club Kasteel van GAASBEEK schenkt 25.000 euro aan goede doelen

C21

Lions Club Kasteel van GAASBEEK schenkt 25.000 euro aan goede doelen

Ed_pajot_lennik_lios_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Lions Club ‘Kasteel van Gaasbeek’ heeft zijn clubkas leeggemaakt en deelde 25.000 euro uit aan niet minder dan 9 verschillende projecten

De club organiseert jaarlijks een aantal activiteiten, waarvan de opbrengst integraal gaat naar sociale projecten. De gelden worden bijeengebracht door de vele inzet van de leden van de Club. Zo ondermeer door hun deelname aan de Kerstmarkt te HaIle en een Sint -Valentijnshappening die elk jaar georganiseerd wordt.
 
Het is de gewoonte dat op de laatste werkvergadering van het seizoen cheques worden uitgedeeld.
 
Zo was er een cheque voor
 
-De Vriendenkring van Zuster Debaerdemaecker. Deze organisatie uit Huizingen ondersteunt landbouw- en gezondheidszorg projecten in het Rwandese Nyamasheke.
 
-Jonathan School. Het belangrijkste doel is de school in Tekinawa te steunen, zowel op moreel als financieel gebied. Voorlopig gaat de steun naar de dagelijkse maaltijd voor de kinderen.
 
-Kerstvreugde Halle Is een plaatselijk initiatief waarbij vrijwilligers een kerstdiner organiseren voor mensen die tijdens deze periode makkelijk vergeten worden, zoals bejaarden, gehandicapten, kansarmen
 
-De Wip Halle. Dit een naschools opvanghuis voor kinderen die zich in een problematische opvoedingssituatie bevinden. Ze worden door de jeugdrechter aangeduid.
 
-Het Rode Kruis Halle. Zij gebruiken het geld voor de ombouw van een rode kruis wagen tot mobiele hulppost.
 
-De Floere (beschutte werkplaats). Zij stellen 180 personen met een handicap te werk.
 
-Kinderdagverblijf De Kapoentjes. Al 12 jaar is men bezig voor het verkrijgen van een vergunning voor de bouw van een kinderdagverblijf naast het ziekenhuis in Halle. 25 kinderen kunnen er momenteel verblijven. In een later stadium willen zij dat uitbreiden tot 42.
 
-De Poel Vzw. Zij beheren drie dagcentra, een bezigheidstehuis en een tehuis kortopvang voor volwassen mentaal gehandicapten.
 
-Centrum voor ontwikkelingsstoornissen in Brussel voor de aankoop van onderzoeksmateriaal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief