OCMW LENNIK neemt 16 nieuwe serviceflats in gebruik

C21

OCMW LENNIK neemt 16 nieuwe serviceflats in gebruik

Ed_ajot_lennik_1_fogto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_ajot_lennik_2_fogto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Op de binnenkoer van WCD Den Bleek heeft het OCMW van Lennik 16 nieuwe serviceflats in gebruik genomen. Voorzitter Etienne Van Vaerenbergh overhandigde aan Henri Bronselaer als eerste de nieuwe sleutel.

De nieuwe serviceflats vormen met de al 16 bestaande serviceflats één geheel door een verbinding langs de feest- en vergaderzaal. De nieuwe flats hebben een uitzicht op Sint-Martens-Lennik.
 
In Lennik was er nood aan serviceflats. Er is een wachtlijst van een honderdtal personen. Toch is er voor twee rappe beslissers nog plaats omdat twee personen op het laatste ogenblik hebben afgezegd. Mensen uit Lennik krijgen voorrang.
 
Het heeft zowat 10 jaar geduurd vooraleer de serviceflats er stonden. Nu moet er nog verder gewerkt worden aan de omgeving. Het kostenplaatje mag ook gezien worden. De serviceflats kosten 1,3 miljoen. Daarbij moeten nog de omgevingswerken gerekend worden en die worden geschat op 400.000 euro.
 
Het blijft bij deze 32 serviceflats in Lennik. Er zijn echter nog andere plannen.
Voorzitter Etienne Van Vaerenbergh: “Het OCMW van Lennik beschikt nog over 2 woningen. Deze gaan ingericht worden als flatjes voor alleenstaanden met kinderen”.
 
De eerste bewoner die zijn sleutel kreeg was Henri Bronselaar (65). Hij was al 2 jaar opgeschreven.
Waarom kwam hij naar serviceflats?
Henri Bronselaer: “Ik was te veel alleen en kwam naar hier om meer contacten te kunnen leggen. Ik woonde ook aan een veel te drukke weg en hier is het veel rustiger”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief