LENNIK - Op bedevaart naar Santiago de Compostela voor goed doel

C21

LENNIK - Op bedevaart naar Santiago de Compostela voor goed doel

Ed_pajot_lennik_santiago_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Guido Vermeir en Agnes Vereertbrugghen, een koppel (59 en 57 jaar oud) uit Sint-Martens-Lennik trekken te voet op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Zij hopen in Santiago aan te komen na 110 dagen. Ze ondernemen deze pelgrimstocht vooral uit religieuze overtuiging en stappen voor een goed doel in India met als thema ‘water is leven, ook en vooral in India’

Vijf jaar geleden fietste Guido reeds met een fietsvriend heen en terug naar Santiago, een tocht van ongeveer 5.850 km. Nu kwam het idee van Agnes die ervan droomde om ooit eens te voet naar Santiago te trekken.
 
Wat de voorbereiding betreft hebben ze niet veel speciaals gedaan. Beiden zijn verwoede wandelaars en fietsers. Alleen het aantal kilometers bij de wandeltochten werd wat opgetrokken.
 
Zij weten ook niet waar ze tijdens hun tocht gaan overnachten.
Guido Vermeir: “Alleen onze twee eerste nachten weten wij waar we gaan slapen. Voor de rest hebben wij een tentje bij of gaan we slapen in pelgrimshuizen. Het probleem is dat het pelgrimsseizoen voorbij is dat er veel van deze huizen gesloten zijn. Als het moet kunnen wij ook een klein hotelletje zoeken”.
 
Ze vertrekken op 21 juli om 11 uur aan café ’t Klosken in Sint-Martens-Lennik. Zij zijn te volgen op hun website www.guido-en-agnes-op-weg.be
 
SPONSORPROJECT
 Zij willen in Indië waterputten, boorputten, vijvers, watertanks, uitdiepen of ontzilten van watervoorzieningen, kunstmatig aangelegde meren om het water uit de bergen te vergaren.....mee helpen sponseren..
 
Het objectief is de tribale bevolking (de armste der armen) in het Indische binnenland te voorzien van sanitaire voorzieningen en drinkbaar water.
 
Agnes: “Door onze relatie met India via onze 2 adoptiekinderen (Pinki, dochter van 29 jaar en Renu, zoon van 26 jaar) kiezen wij voor een project in India. Onze keuze viel op project nr 10 van de VZW WANAKKAM dat uitgevoerd wordt in samenwerking met Caritas International en de Vlaamse Regering”.
 
Het gaat hier concreet over een project van € 100.000. De Vlaamse overheid betaald 70 % (€ 70.000) en de 2 partners (Caritas en Wanakkam) elk 15 % (€ 15.000).
 
Tijdens de laatste Wanakkamreis in juli 2010 zijn enkele bestuurders de dorpjes waar dit project zal gerealiseerd worden, gaan bezoeken. Deze reis werd volledig door de bestuurders met eigen middelen betaald. In deze dorpjes is er een totaal gebrek aan enige vorm van water, laat staan drinkbaar water. Schrijnende toestanden, waar de mensen leven in modderpoelen. 
 
Dit waterproject zal het leven in een 10 tal dorpen (200.000 arme Indiërs) drastisch veranderen: irrigatie, sanitair maar vooral drinkbaar water voor mens en dier. 
 
Agnes: ‘Dit alles zullen wij met Wanakkam mee kunnen realiseren. Naast de uitdaging de pelgrimstocht van 2.513 km tot een goed einde te brengen willen wij proberen het volledig project gesponsord te krijgen (totaal 15.000 euro)”.
 
Al het ingezamelde geld gaat integraal naar WANAKKAM om het project te kunnen verwezenlijken. U kan ons helpen dit project te steunen door storting van een vrij bedrag op rekeningnr. 293-0461360-83 van Wanakkam VZW met vermelding “Guido en Agnes op weg …”Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar of door km-sponsoring: 1 euro per km, voor een bepaald traject – storting op rekeningnr. 744-0306147-08 van “Vermeir-Vereertbrugghen - Wanakkam”, met vermelding “Guido en Agnes op weg …”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief