LENNIK 2000 schenkt zitpenning aan goed doel

C21

LENNIK 2000 schenkt zitpenning aan goed doel

Editiepajot_lennik_cheque_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Eind juni werd de laatste gemeenteraad voor de vakantie in Lennik verdaagd doordat een gemeenteraadslid van LVB niet aanwezig was om professionele redenen. De oppositie verliet de zaal, zodat de gemeenteraad niet kon doorgaan. Op de volgende gemeenteraad zegden de leden van Lennik 2000 dat zij hun zitpenning zouden schenken aan het project Rainbow4Kids.

Toen op de gemeenteraad van juni bleek dat de meerderheid over geen meerderheid meer beschikte verlieten de mandatarissen van CD&V, Vlaams Belang en Groen! de raadzaal, zodat de vergadering wettelijk niet kon doorgaan. Ondanks dat er niet vergaderd werd kregen de aanwezige gemeenteraadsleden toch hun zitpenning. Het zijn deze zitpenningen, 700 euro die nu overhandigd werd aan Rainbow4kids. Dit bedrag werd samengesteld door enerzijds de zitpenningen van de raadsleden van Lennik 2000 en anderzijds aangevuld door eenzelfde bedrag door de 2 schepenen die Lennik 2000 telt.
 
Het gaat hier om een eenmalige schenking. Indien er nogmaals een dergelijke situatie zou voordoen wordt er een ander project gekozen.
 
Rainbow4kids steunt een school in Ukundo (Kenia) is het levenswerk van Katrien Vermeersch uit Lennik. Na een reis naar Kenia in 2000 vond zij een nieuw levensdoel. Met de 700 euro wil men er een bibliotheek opstarten voor de 338 kinderen van de school.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief