LENNIK - Gerenoveerde loods voorgesteld

C21

LENNIK - Gerenoveerde loods voorgesteld

Editierpajot_lennik_hangar_1_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_hangar_2_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editierpajot_lennik_hangar_3_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De Lennikse verkozenen konden kennis maken met de gerestaureerde gemeentelijke werkplaats. Bijna alle werken werden door de gemeentearbeiders uitgevoerd tijdens de wintermaanden wanneer men niet kon buiten werken.

De gemeentelijke werkplaats van Lennik is een oude loods van de trammaatschappij die in der tijd aangekocht werd  en heringericht werd als gemeentelijke werkplaats. De site was erg verwaarloosd.
 
De rondleiding werd geleid door Karel Van Belle, afdelingshoofd grondgebied zaken.
 
In het najaar van 2010 werd de site rond de gebouwen van de gemeente werkplaats door een aannemer grondig gesaneerd. De asfaltbedekking werd vernieuwd. Bij de vernieuwing van de betonverharding werd rekening gehouden met de jaarlijkse kerstboomverbranding. Er werd een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, greppels en waterslikkers werden geplaatst evenals een afsluiting. De kostprijs van dit alles is 80.000 euro.
 
In het voorjaar dit jaar werden dan door de gemeentelijke werklieden volgende werken uitgevoerd: aanpassen refter en sanitair met douche, in de loodsen werden branddeuren geplaatst, de dakbedekking werd hersteld en de kroonlijsten werden vervangen. Deze werken gebeurden in overleg met de brandweer en met de veiligheids en preventiedienst van de Intercommunale Haviland. Er werden drie grote bakken in beton aangelegd, waar het snoeisel zal in opgevangen worden.  De kostprijs van dit alles bedroeg 27.000 euro.
 
TOEKOMST
In de toekomst gaat er verder gewerkt worden aan de restauratie van de gebouwen. Deze restauratie omvat ondermeer het in orde stellen van een bureau op de zolderverdieping, het uitbreiden van de buitenverlichting, het plaatsen van een regenwaterput voor het wassen van de wagens, de verdere herstelling van de muren en schilderwerken. In het najaar gaat de verdere groenaanplanting gebeuren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief