LENNIK / VARIA - Bourgeois schuift beslissing om toeristisch bord Pajottenland te verwijderen voor zich uit

C21

LENNIK / VARIA - Bourgeois schuift beslissing om toeristisch bord Pajottenland te verwijderen voor zich uit

Irina_de_knop_p200
Irina De Knop (ep)

Vlaams Volksvertegenwoordiger en burgemeester van Lennik, Irina De Knop is niet tevreden met het antwoord van de minister op haar vraag in de commissie vanmiddag.

Vlaams minister van Toerisme, Geert Bourgeois, komt terug op zijn stappen om de naam Pajottenland op het toeristische bord te wijzigen, maar neemt de dreiging niet volledig weg. Hij zal de zaak nader bestuderen en in overleg treden met het Agentschap Wegen en Verkeer en de provincies.
De Knop: “De minister verstopt zich achter het AWV, die zorgt voor de aanbesteding van de borden en de provinciale toeristische diensten, die hem adviseerden over de criteria en benamingen van de borden. Ik vind dat Bourgeois zijn rol als minister onvoldoende invult. Hij had de gevoeligheid en het belang van deze keuze beter moeten inschatten. Het is bovendien een gemiste kans om de infoborden langs autosnelwegen uit te spelen als toeristisch promotiemiddel bij uitstek.”
 De Vlaamse regering besliste eerder om de toeristische borden langs snelwegen te vervangen en te verfraaien met kleurenfoto’s, met als gevolg dat de naam ‘Pajottenland’ zou verdwijnen voor de naam ‘Groene Gordel’. Irina De Knop: “De naamswijziging stootte op heel wat onbegrip in onze regio en terecht. Het Pajottenland is een sterk merk dat zowel troeven heeft op het vlak van toerisme, maar ook op het vlak van streekidentiteit. Zeker als blijkt dat de naam Pajottenland de derde bekendste is in het hele land, zou het wat gek zijn om die in de toekomst niet meer te promoten.”
Op haar vraag wanneer de minister een finale beslissing zal nemen kwam geen antwoord. In de commissie vanmiddag bleek heel duidelijk dat hij geen draagvlak heeft voor de beslissingen en criteria die hij hanteert. De minister maakte ook duidelijk dat er een verschil is in de benadering van steden versus toeristische streken. Voor het Pajottenland heeft hij het advies gevolgd van de dienst voor toerisme voor Vlaams-Brabant.
De Knop: “ de fundamentele discussie die we met Provincie moeten voeren, is om het mogelijk te maken dat de promotie voor een groter geheel zoals Groene Gordel samen kan gaan met de profilering van kleinere, maar vaak meer gerenommeerde benamingen van streken. En daar is het Pajottenland het voorbeeld bij uitstek van.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief