LENNIK wil besparen op begroting Politiezone Pajottenland

C21

LENNIK wil besparen op begroting Politiezone Pajottenland

Irina_de_knop_p200

Op de raadszitting van de politiezone Pajottenland van maandag stemden de burgemeester van Lennik en de vier Lennikse politieraadsleden, tegen de begroting 2012.

Burgemeester van Lennik, Irina De Knop: “Onze gemeente kan de gestegen kosten van de veiligheidsdiensten niet langer dragen. Met de tegenstem die de raadsleden van Lennik en ikzelf uitbrachten, willen we hoegenaamd geen aanval doen op het gevoerde politiebeleid, maar feit is wel dat Lennik het financieel niet breed heeft, en dat maakt dat elke beslissing voor bijkomende uitgaven, bijzonder weloverwogen moet zijn. Ik stel voor om te onderzoeken hoe en waar er meer kan bespaard worden op de politiebegroting. Daarnaast wil ik duidelijk benadrukken dat een besparing niet noodzakelijk hoeft te betekenen dat de kwaliteit van de dienstverlening daalt.”
Enkele cijfers
De politiebegroting van 2012 stijgt van 5.641.841,46 naar 5.860.834,98€. Dit vraagt een meeruitgave van bijna 219.000€ (+7%). In de gemeentelijke meerjarenplanningen was slechts 3% was voorzien. Voor de gemeente Lennik betekent dit een stijging van de jaarlijkse dotatie aan de politiezone van 720.528€ naar 771.351€, een meeruitgave van 50.823€. De dotatie bedroeg in 2002 2.912.303€, in 2012 zal ze 5.894.520 € bedragen. De meerjarenplanning zal, bij ongewijzigd beleid, opnieuw zorgen voor een stijging van de uitgaven met 15%.
Irina De Knop: “Er zullen in de komende jaren een aantal belangrijke keuzes moeten gemaakt worden om de sterke groei van de gemeentelijke dotatie te vermijden. Echter, in het budget van 2012 wordt een aanvang genomen om een nieuwbouw te realiseren door de middelen voor de verwerving van een bouwgrond in te schrijven in de begroting. Daarnaast voorziet de invulling van de personeelsformatie ook in een aantal functies die bijkomende uitgaven genereren. In de toekomst zal ook voor de nieuwbouw zelf, het nodige geld moeten worden voorzien.”
Irina De Knop: “Hoe graag ik deze kwaliteitsuitbouw ook wens voor de Politiezone, de huidig voorziene professionalisering van het korps is voor Lennik financieel niet houdbaar. We mogen dit niet afdoen, als zou er geen keuze zijn. Alleen is daarvoor een meerderheid nodig binnen het College en binnen de Raad. Die is er vandaag niet, omdat wellicht de andere gemeenten financieel een ruimere marge hebben dan de gemeente Lennik. Het feit dat Lennik naast de politie, ook een brandweerdienst moet onderhouden, is daar niet vreemd aan.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief