LENNIK - Motie over het behoud van het bord Pajottenland unaniem goedgekeurd

C21

LENNIK - Motie over het behoud van het bord Pajottenland unaniem goedgekeurd

Irina_de_knop_nieuw_nieuw_p200
Burgemeester Irina De Knop (ep)

Maandagavond was er gemeenteraad met op de dagorde twee budgetwijzigingen voor het jaar 2011. Een gevolg van de onenigheid binnen het college van burgemeester en schepenen over de manier waarop Lennik, dit en het komende jaar, zijn financieel beleid moet voeren. Het voorstel van budgetwijziging van de lijst van de Burgemeester (LVB), met daarin een aantal besparingen, werd goedgekeurd. De motie die burgemeester De Knop neerlegde voor het behoud van het toeristische bord Pajottenland langs de E40 werd unaniem goedgekeurd.

Irina De Knop: “Ik ben blij dat de gemeenteraad gisteravond de budgetwijziging goedkeurde die noodzakelijk is om Lennik financieel gezond te kunnen houden. Het voorstel van mijn fractie (LVB), bevat een aantal besparingen, die essentieel zijn voor de toekomst van onze gemeente. Ik betreur nog steeds de voorgeschiedenis, maar ik ben verheugd dat de gemeenteraad een beslissing genomen heeft. Ze geeft hiermee duidelijk aan welk pad onze gemeente moet bewandelen, en dat is die van het financieel realisme.”
Motie bord Pajottenland
De Lennikse gemeenteraad keurde maandagavond unaniem een motie goed van burgemeester De Knop over het behoud van het toeristische bord Pajottenland langs de E40.
De Knop: “Pajotten hechten zeer veel belang aan hun Pajottenland, een unieke streekidentiteit die velen ons benijden. De Pajotse beleving in onze gemeente is misschien nog intenser dan in andere, gezien onze cultuurhistorische band met de naam ‘Pajottenland’ en zijn oprichter Frans-Jozef de Gronckel. De verontwaardiging van de Lennikenaar, over de mogelijke verdwijning van het bord langs de snelweg was enorm. Als gemeenteraad willen we dan ook een krachtig signaal geven aan de Vlaamse regering, en verzoeken haar de borden en de naam ‘Pajottenland’ te behouden. Ik ben dan ook bijzonder opgetogen dat de motie unaniem werd goedgekeurd.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief