LENNIK - CD&V schenkt zitpenning aan de vzw Wanakkan

C21

LENNIK - CD&V schenkt zitpenning aan de vzw Wanakkan

Editirepajot_lennik_cheque_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Eind juni werd de laatste gemeenteraad voor de vakantie in Lennik verdaagd doordat een gemeenteraadslid van LVB niet aanwezig was om professionele redenen en een schepen zich bij het publiek voegde. Raadsleden van CD&V hebben nu hun zitpenningen of 840 euro geschonken via Guido Vermeir en Agnes Vereertbrugghen aan de vzw Wanakkam geschonken

Het Wanakkam-team is een groep vrijwilligers (11 personen) die kleine, sociale projecten steunen in India. Om de drie jaar bezoekt een delegatie van het team de projecten ter plaatse. Deze reizen worden volledig door onszelf gefinancierd.
Guido Vermeir en Agnes Vereertbrugghen, een koppel uit Sint-Martens-Lennik trokken te voet op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Zij kwamen daar aan op zaterdag 29 oktober na 101 dagen en 2.359 km gestapt te hebben.
 
 
Zij wilden samen met Wanakkan in Indië waterputten, boorputten, vijvers, watertanks, uitdiepen of ontzilten van watervoorzieningen, kunstmatig aangelegde meren om het water uit de bergen te vergaren.....mee helpen sponseren..
 
Het objectief is de tribale bevolking (de armste der armen) in het Indische binnenland te voorzien van sanitaire voorzieningen en drinkbaar water.
 
Het gaat hier concreet over een project van € 100.000. De Vlaamse overheid betaald 70 % (€ 70.000) en de 2 partners (Caritas en Wanakkam) elk 15 % (€ 15.000). De tocht naar Compostella bracht 16.800 euro op. Als men hierbij nog de 840 euro voegt is Wanakkam al ver boven de vooropgestelde 15.000 euro.
 
Het waterproject zal het leven in een 10 tal dorpen (200.000 arme Indiërs) drastisch veranderen: irrigatie, sanitair maar vooral drinkbaar water voor mens en dier.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief