LENNIK - SIGO! Zet zich in voor Music For Life

C21

LENNIK - SIGO! Zet zich in voor Music For Life

Editiepajot_lennik_foto_sigo__for_life_i_f
Ingezonden foto
 

Drukke tijden voor de leerlingen van SIGO! Lennik. Met de projectweek voor de deur zullen de leerlingen hun goed hart weer laten zien. De projectweek staat in het teken van GO! For Life, een actie van het gemeenschapsonderwijs in samenwerking met Music For Life.

Onder de slogan “We do give a shit” zullen de leerlingen alles te weten komen over de grootste doodsoorzaak bij kinderen over de hele wereld, namelijk diarree. Allerhande aspecten van dit thema komen aan bod. Zo zullen de leerlingen zelf water leren zuiveren, leren zij alles over bacteriën en besmet voedsel, oefenen zij hygiënisch koken, wordt er film gekeken over de problematiek, enzovoort. Als kers op de taart zullen de leerlingen twee maal een symbolische verkoop van toiletpapier houden. Dit zal doorgaan in de voormiddagen van vrijdag 16 december in Sint-Pieters-Leeuw en maandag 19 december in Lennik. De leerlingen roepen op tot solidariteit en goodwill zodat zij een mooie opbrengst kunnen schenken aan Music For Life in naam van alle Leeuw- en Lennikenaren!
 
Het tweede luik van de projectweek voor de tweede graad richt zich op de kringloopactie. Ook hier laten de leerlingen hun goed hart zien door speelgoed, kledij en/of boeken dat zij niet meer gebruiken in te zamelen. Op vrijdagvoormiddag zullen de leerlingen hun buit schenken aan de kringloopwinkel te Sint-Pieters-Leeuw waar zij tevens een rondleiding zullen krijgen door medewerkers van de kringwinkel-organisatie.
 
Ook de eerste graad BSO zal hun blik kunnen verruimen door uiteenzettingen gegeven door medewerkers van ontwikkelingsorganisaties Rainbow4kids en 1 Night 4 Dakar. Daarnaast staan nog een bezoek aan Veeweyde, een les Zuid-Afrikaans,… op het programma.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief