LENNIKse Windheren verwachten 5.000 stappers op nationale wandeldag

C21

LENNIKse Windheren verwachten 5.000 stappers op nationale wandeldag

Editiepajot_lennik_windheren_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Wandelvereniging De Lennikse Windheren organiseren op zondag 26 februari in Lennik de Nationale Wandeldag van wandelfederatie Aktivia. Het wordt een groot evenement waarop ze minstens 5.000 wandelaars verwachten.

De Lennikse Windheren stippelden 6 uitgelezen wandelroutes uit. De wandelaars worden verwend met prachtige wandelingen, culinaire verrassingen, leuke muziek, prachtige uitzichten met eeuwenoude kastelen.
Marita Van Der Stricht, voorzitter van wandelclub De Windheren: “Wandelen in Lennik is genieten van alle troeven van het Pajottenland, je wandelt door een licht heuvelend landschap en men ontdekt winterse pittoreske taferelen. De toeristische trekpleisters zoals het kasteel van Gaasbeek, het Brabantse trekpaard De Prins en het kasteel van Eizeringen zullen op ons parcours natuurlijk niet ontbreken. Er werd bovendien een aangepaste route voorzien voor rolstoel en kinderwagens”
 
Sinds hun ontstaan in 2001 wordt er jaar na jaar door verschillende mensen hard gewerkt om de club verder uit te bouwen. Hoogtepunt is nu de organisatie van de nationale wandeldag. Het heeft een maandenlange voorbereiding gevergd. De organisatie van dergelijk monument is een hoogdag niet alleen voor de Windheren, maar ook voor de gemeente Lennik. Niet iedere week komen immers 5.000 wandelaars naar Lennik. Ook op toeristisch gebied is het een hoogdag.
 
De start en de inschrijvingen gebeuren aan sporthal Jo Baetens in de Algoetstraat in Lennik. Men kan starten van 7 tot 15 uur. Inschrijvingsgeld is 2 euro. Voorinschrijvingen van de clubs of groepen is mogelijk op www.lenniksewindheren.be of bij Marita Van Vlaenderen mvanvlaenderen@skynet.be
 
Er is parking voorzien voor 4.000 voertuigen. Deze zijn gelegen op verschillende plaatsen in Lennik. Van op de parking aan het kasteel van Gaasbeek vertrekken er pendelbusjes naar de vertrekplaats Peilen met MARS zullen de automobilisten naar de parkings leiden.
 
WANDELINGEN
Er kan gewandeld worden over 5, 7, 10, 15, 20, 25 en 30 kilometer.
De kortste wandeling is: “In het spoor van de laatste tram’ Een stukje oude trambedding tussen de beide Lennikse dorpskernen werd voor fietsers en wandelaars heraangelegd
 
De wandeling ‘Met Witse langs holle wegen naar de Gaasbeekse kasteelheren’ bedraagt 10 kilometer. Deze gaat langs de tweede Witseboom bovenop der Grote Vijverseleweg naar het kasteel van Gaasbeek.
 
Voor de 15 kilometer wandeling “Van oude veldslagen en nieuwe kasteelheren” verkent men het slagveld waar de middeleeuwse Vlamingen in 1333 het onderspit dolven tegen de Brabanders van toen. Het treffen vond plaats op en rond het driesplein van het onlangs bij wet beschermde gehucht ’t Nelleken.
 
“Over kouters en dalen, naar de rand van Schepdaal” is de 20 kilometer wandeling. Het Pajottenland is van oudsher een vruchtbare landbouwstreek en dat merkt men heel goed tijdens deze wandeling.
 
De 25 kilometer wandeling ‘Lennik en Schepdaal – voor een wandeling terug” loopt langs het kasteelpark van Gaasbeek en langs dat van Groenenberg
 
Een “Rondje Lennik” is de naam van de 30 kilometer wandeling. Op deze tocht doet men vijf dorpen aan. Vier daarvan op grondgebied van Lennik en één op grondgebied Dilbeek.
 
PRIMEUR
Tijdens de voorstelling van de nationale wandeldag wist Jef Joosten, voorzitter van de wandelsportfederatie Aktiva, dat er in Lennik de start zal gegeven worden van een primeur.
 
Met het nieuwe initiatief rond de wandelsport “Honderd voor honderd” wil men mensen met een BMI boven 31 mits een speciale training klaar stomen voor deelname aan de dodentocht in Bornem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief