LENNIK - Cycling Marathon ten voordele van mucoviscidose

C21

LENNIK - Cycling Marathon ten voordele van mucoviscidose

Editiepajot_lennik_marathon_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_marathon_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_marathon_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In Lennik werd ter nagedachtenis van Bert Pierreux de 6de Cycling Maratrhon gehouden. De opbrengst gaat naar de Belgische Vereniging voor de strijd tegen Mucoviscidose en het Mucoviscidose centrum van het UZ Brussel.

Het was het Fithuis Lennik die in februari 2004 met het initiatief gestart is en dat ter nagedachtenis van Bert Pierreux. Gedurende 24 jaar streed Bert tegen Muscovicidose maar verloor uiteindelijk de strijd. Andere huizen die meewerkten waren: Fitnation Lennik, Go Well Herne, iMove Oetingen, Quality Fitness Halle/SPLeeuw en Rhythm Nation Ternat/Halle.
 
De cycling marathon is een organisatie van de vzw InspiratiepuntBert en wordt gesteund door tal van Lennikse jeugdverenigingen. Men wil met de organisatie de mensen bewust maken dat er nog steeds mensen zijn die elke dag moeten strijden voor iets wat voor velen misschien zo evident lijkt, namelijk vrij ademen. Mucoviscidose is de meest voorkomende erfelijke en levensbedreigende ziekte in België. Bij mensen met muco is het slijm, dat ieder van ons in verschillende organen aanmaakt, taai en kleverig. Het taaie slijm veroorzaakt ademhalings- en/of spijsverteringsstoornissen. Vooral de longen worden progressief ziek.
1 op 20 Belgen is drager van het gen dat muco veroorzaakt. 1500 kinderen en volwassenen hebben mucoviscidose. Genezing is tot nu toe nog niet mogelijk.
 
In de sporthal Jo Baetens stonden  zo’n 175 spinning fietsen, non stop beschikbaar tussen 10 en 22 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief