LENNIK - Twee nieuwe wagens voor brandweer

C21

LENNIK - Twee nieuwe wagens voor brandweer

Img_9399
 
Img_9377_copy
Img_9394_copy
Img_9189_copy
Img_9392
 

Zoals u eerder kon lezen op uw internetkrant verwachte brandweer van Lennik drie nieuwe wagens ter vervanging van het oude materiaal. Ondertussen zijn de spuitgasten al in het bezit van twee wagens: Een ladderwagen en een commandowagen. Beiden zijn al gestationeerd in de kazerne maar nog niet voor honderd procent operationeel.

Nog niet iedereen heeft een opleiding gevolgd op de ladderwagen. Enkel de mensen van het beroepskader kregen een opleiding bij de leverancier. Bij de vrijwilligers loopt de theoretische opleiding nu en hierna volgt nog een praktijkopleiding. Nadien moeten ze een interne test afleggen en wie slaagt kan dus de ladderwagen bemannen.

Hierdoor is de ladderwagen enkel inzetbaar overdag, wanneer er beroepslui aanwezig zijn. 's Avonds en 's nachts hangt het af of er een beroepsbrandweerman aanwezig is om de ladderwagen in te zetten. "Deze maatregelen zijn zeker niet overbodig" zegt luitenant Van Laethem. "Het gaat hem hier ook om een wagen van 635.000 euro, waarvan de factuur deels werd betaald door het ministerie van Binnenlandse Zaken (75%) en de gemeente  Lennik (25%)".

Voordien moest steeds beroep worden gedaan op de ladder van brandweer Halle, wat scheelde in tijd bij aankomst op de interventieplaats, soms een kwartier later. Dit probleem is dus bijna helemaal opgelost.

Bij de commandwagen moeten er nog kasten in worden gezet om toestellen op te bergen die nodig zijn voor de officier van wacht, die van thuis uit moet vertrekken met de commandowagen naar de interventie. Deze toestellen moeten ook constant onder stroom staan en daarom moeten er nog enkele aanpassingen gebeuren. Momenteel wordt nog gebruik gemaakt van de vervangwagen, ook een Toyota Landcruiser. De commandowagen werd door de brandweer zelf aangekocht.

Meer info kun je lezen in het vorige artikel: http://editiepajot.com/regios/14/articles/1507 .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief