LENNIK - Personeelstekort bij brandweer

C21

LENNIK - Personeelstekort bij brandweer

Editiepajot_lennik_brandweer_foto_tom_vierendeels__1_
 
Editiepajot_lennik_brandweer_foto_tom_vierendeels
Editiepajot_lennik_brandweer_foto_tom_vierendeels__2_
Editiepajot_lennik_brandweer_foto_tom_vierendeels__3_
Editiepajot_lennik_brandweer_foto_tom_vierendeels__5_
Editiepajot_lennik_brandweer_foto_tom_vierendeels__6_
Editiepajot_lennik_brandweer_foto_tom_vierendeels__7_
 

Dit weekend waren de brandweermannen en vrouwen van het korps in Lennik twee dagen filmsterren. Door een tekort aan manschappen moeten er maatregelen getroffen worden om nieuwe mensen aan te trekken. 'Momenteel zit ons korps nog met een tekort van dertig manschappen.' Aldus luitenant Van Laethem.

Het is dus dringend tijd om hier iets aan te doen. Dit probleem willen ze deels oplossen aan de hand van een promotiefilmpje. 'Bedoeling van het filmpje is het beroep van brandweerman/vrouw in de kijker te zetten' zegt de Luitenant. 'Ook om duidelijkheid te scheppen, werken we met reële gebeurtenissen tijdens het filmen. We zien steeds vaker dat personen die bij de brandweer komen voor een verassing komen te staan als ze zien dat het niet enkel brandjes blussen is. Ook passieve en minder leuke dingen moeten worden gedaan.'
Met al het opgenomen beeldmateriaal door Clipvideo Filmproductions is het de bedoeling om twee filmpjes te maken. Eentje van ongeveer een half uur en een ander van maximum twee minuten. De lange versie zal worden gebruikt om te tonen tijdens de opendeurdag. De korte versie zal worden getoond op RingTV. Zo hoopt de brandweer om snel nieuwe collega's te vinden.
Luitenant Van Laethem wil langs deze weg ook garage Cammaert bedanken voor het verblijf en de wagen die mocht worden gebruikt om een slachtoffer te ontzetten en een autobrand in scene te zetten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023

archief