LENNIK - Lennik feest vijftig uur voor het goede doel

C21

LENNIK - Lennik feest vijftig uur voor het goede doel

Editiepajot_lennikse_feesten_foto_tom_vierendeels__6_
 
Editiepajot_lennikse_feesten_foto_tom_vierendeels
Editiepajot_lennikse_feesten_foto_tom_vierendeels__1_
Editiepajot_lennikse_feesten_foto_tom_vierendeels__2_
Editiepajot_lennikse_feesten_foto_tom_vierendeels__3_
Editiepajot_lennikse_feesten_foto_tom_vierendeels__4_
Editiepajot_lennikse_feesten_foto_tom_vierendeels__5_
 

Vrijdag is het startschot gegeven van vijftig uur feesten in Lennik. Deze Lennikse feesten zijn volledig ten voordele van One Night For Dakar (1N4D). Dit wil zeggen dat vele inkomsten (integraal) naar 1N4D gaan zoals bijvoorbeeld de inkom voor de Comedy Night. Place to be is het marktplein en het Masiusplein.

One Night For Dakar
Dokter Dirk Van de Sype: '1N4D werkt in Pikine, een buitenwijk van Dakar. Samen met de inwoners werken we met een project rond basisnoden. We hebben al een medisch centrum, scholen, we vangen straatkinderen op en leren de mensen daar zelfstandig ondernemen. Ook werken we nu met de vrouwen rond microkredieten die uiteindelijk leiden tot een mutualiteit. We zijn ook een stageplaats voor studenten uit Vlaanderen die er enkele maanden ervaring komen opdoen.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat het project vergroot naar ander wijken. Hiervoor is onderling overleg met de wijken zeer belangrijk. Het concept slaat ook aan: andere wijken zijn nu reeds vragende partij. Heel veel mensen en organisaties steunen ons. We zijn dan ook enorm blij met de steun van iedereen die dit mogelijk maakt en iedereen die mee komt feesten. We maken vandaag allemaal van Lennik een stukje Dakar. Couleur Dakar!'
 
Recordpoging
Om nog meer geld in het laatje te krijgen loopt er ook een vijftig uur durende recordpoging. De twee helden, Mike en Kenny, gaan trachten vijftig uur te blijven zitten in een grote zetel die in de tent op het Masiusplein staat. Het idee van deze recordpoging komt van presentatoren Karel en Fried. Dit duo heeft een show genaamd: 'Zetj er a boi'.
Wij spraken Mike en Kenny nog even voor de start en ze wisten ons te vertellen dat ze geen voorbereiding hebben gemaakt. Kenny is wel net terug van een vakantie aan de kust en heeft dus wel voldoende rust gehad. Om deze vijftig uren door te brengen hebben ze strips mee en wat muziek. Indien u wilt mag u ook steeds bezigheidsspullen (strips,..) brengen die daarna met de boot naar Senegal vertrekken voor 1N4D.
Ook kan u zich amuseren met het versturen van sms'jes naar de twee (Mike: 0474/93.56.99 en Kenny: 0494/32.47.86). Ze hebben beloofd dat ze steeds zullen antwoorden.
Indien u wil kan u ook een formulier invullen waarop u moet aanduiden wie het zal halen: Mike, Kenny, beiden of geen van beiden. Kostprijs voor één formulier is twee euro en hieraan is ook nog een tombola gekoppeld. Wie het zal halen kan u zelf meemaken zondag avond vanaf 20u30.
Ze begonnen hun recordpoging alleszins met zeer veel moed en zijn zeker van hun stuk.
We vroegen ook nog aan burgervader Willy De Waele wat hij van deze actie vind: 'Lennik leeft hierdoor! Het is een prachtig initiatief en ik en het bestuur staan volledig achter deze actie. Zeker omdat de mensen in Dakar het heel hard nodig hebben.'
 
Couleur Dakar
Vandaag werd er begonnen met een Senegalese keuken (La Cuisine de Thiaba). Er werden typisch gerechten klaargemaakt door speciaal overgekomen Senegalezen die alles op traditionele wijze klaar maakten. Ook kon je genieten van heerlijke cocktails aan de cocktailbar. Later op de avond waren er nog optredens en afgesloten werd er met DJ Merdan Taplak.
 
Meer...
Zaterdag is de dag ook goed gevuld met een beachsoccertornooi vanaf 10 uur (Masiusplein) en de hele namiddag is het kindernamiddag met o.a. kinderrommelmarkt, natuurwandeling, grime, gekke fietsjes, springkasteel,... en vanaf 18 uur Bo's bos (kindertheater), eveneens op het Masiusplein. Vanaf 17 uur kan je ook in de brandweer kazerne terecht voor een heerlijke barbecue maaltijd. Vanaf 20 uur kan je eens goed gaan lachen in de sporthal 'Jo Baetens' met optreden van Bert Kruismans, Xander De Rycke en Geert De Wael (VVK 7 euro en kassa 10 euro ).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief