LENNIK – Waterpartij in dienst gesteld

C21

LENNIK – Waterpartij in dienst gesteld

Dsc02346
 
Img_0676
Dsc02338
Dsc02349
 
Dsc02344

De herinrichting van het centrum van Lennik nadert stilaan haar eindfase. Zo werden deze middag de fonteinen op de vernieuwde Markt feestelijk in dienst gesteld. Zeven schuimbronnen op een rij zullen er voortaan tussen 8u en 23u het straatbeeld grotendeels tekenen. Prins krijgt er zowaar het gezelschap van een heuse waterpartij bij.  

Niettenstaande de pletsende regen genoot de officiële indienststelling heel wat belangstelling. Benevens een ruime delegatie van het gemeentebestuur waren ook het studie- en ingenieursbureau Grontmij  die zorgde voor het ontwerp, Heijmans Infra Services gelast met de herinrichting van de dorpskern, Chemo Clean voor de algemene waterbehandeling en Automatic Sprying systems, gespecialiseerd in fonteintechnieken, aanwezig.
 
Om esthetische redenen werd de technische en sturingsruimte volledig ondergronds ingericht. De fonteinen worden gevoed met het water uit een oude waterput die onder de Markt werd ontdekt tijdens het recent uitvoeren van de rioleringswerken. Complementair aan deze waterbron kan ook  regenwater aangewend worden.
 
Enkel een ultra-violetbehandeling van het steenputwater, zonder enige toevoeging van chemicaliën, blijkt voldoende om het geschikt te maken als voedingswater voor de fonteinen. Dankzij de grote hoeveelheid lucht die met het water gemengd wordt, wordt een volumineuze straal met een relatief kleine hoeveelheid water verkregen. De 1,2 m hoge bruisende straal geeft een zachte indruk en kadert prachtig in de omgeving.
 
De totale kostprijs van de waterpartij bedraagt 78 000 euro. Het onderhoud gebeurt in eigen beheer.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief