LENNIK - Yanick Dehandschutter (restaurant Sir Kwinten) “Beste Sommelier van België 2013”

C21

LENNIK - Yanick Dehandschutter (restaurant Sir Kwinten) “Beste Sommelier van België 2013”

Editiepajot_mennik_dehandschutter
Ingezonden foto
 

Sinds 1963 organiseert de Belgische Sommeliersgilde jaarlijks de wedstrijd “Beste Sommelier van België”. Tien mannen en één vrouw streden dit jaar om deze titel. De spannende finale die plaatsvond in het Radisson Blu Hotel te Brussel, werd gewonnen door Yanick Dehandschutter, sommelier van restaurant Sir Kwinten te Lennik.

Hij mag zich voortaan “Beste Sommelier van België 2013” noemen. Hij mag ons land nu vertegenwoordigen op de preselecties van internationale wedstrijden.
De concurrentie was sterk. Er waren in totaal 11 kandidaten voor de titel, waarvan 6 Nederlandstaligen en 5 Franstaligen. De andere halve finalisten waren Dries Corneillie (Hertog Jan, Brugge St. Michiels), Benoit Coudere (De Karmeliet, Brugge), Michel De Muynck (Bonbon, Brussel), Antoine Lehebel (La Villa Lorraine, Brussel), Micke Melotte (Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot), Rodolphe Quéhé (L'impératif in Maisières), Jan Rots (Brasserie Latem, Sint Martens-Latem), Grégory Van Acker (De Lijsterbes, Berlare), Bram Van der Aa (Pazzo, Antwerpen) en Nadia Zioui (L’éveil des Sens, Montigny-le Tilleul).
Het trio Antoine Lehebel, Jan Rots en Yanick Dehandschutter stootte door naar de finale. Uiteindelijk was het sommelier van het Lennikse restaurant Sir Kwinten die de titel van ‘Beste Sommelier van België 2013' in de wacht sleepte. Hij volgt Steven Wullaert van het tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel op.
Het is niet de eerste keer dat Yanick een belangrijke prijs wint. Eerder werd hij al verkozen tot ‘Eerste Sommelier van België 2012’, de prestigieuze meesterschapswedstrijd die door de Gastronomische Club Prosper Montagné wordt georganiseerd.
Restaurant Sir Kwinten is gelegen aan de Markt te Lennik. Het wijnrestaurant werd opgestart door Yanicks ouders, Frank Dehandschutter en Karine Limbourg. Sinds 2009 heeft Yanick de dagelijkse leiding over Sir Kwinten. www.sirkwinten.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief