LENNIK - Octopus verhoogt verkeersveiligheid aan 't Rakkertje in Eizeringen

C21

LENNIK - Octopus verhoogt verkeersveiligheid aan 't Rakkertje in Eizeringen

Editiepajot_julien_de_keyser

Hoe kan je een schoolomgeving verkeersveiliger maken ? De visueel aantrekkelijke en kindvriendelijke octopus helpt hierbij een armpje. Vandaag (2 oktober 2008) heeft de deputatie beslist om aan 't Rakkertje langs de Assesteenweg in Eizeringen het felgekleurde octopusstraatmeubilair te plaatsen. Er komen zogenaamde octopuspalen en fel gekleurde hekjes aan de oversteekplaats. Eerder al liet de provincie octopusmeubilair plaatsen aan de Fusieschool van Wolvertem (Meise) en de Vrije basisschool van Droeshout (Opwijk).

De paarsgele hekjes accentueren de schoolomgeving op een aantrekkelijke en kindvriendelijke manier. Bovendien verhinderen de hekjes dat de kinderen naast het zebrapad zouden oversteken. Als kers op de taart plaatst de provincie langs beide zijden van de weg ook de zogenaamde octopuspalen. "Deze schoolpoortbakens verwelkomen de kinderen aan de ingang van de school" aldus Julien Dekeyser (foto), gedeputeerde voor mobiliteit en wegen.
 
Het plaatsen van het octopusstraatmeubilair zal samengaan met een beperkte herinrichting van de schoolomgeving. In overleg met de gemeente Lennik is gekozen voor een resultaatsgerichte, korte termijn aanpak. Ter hoogte van de voetgangersoversteek wordt het voetpad verbreed. De uitwijkzones voor de bus worden verlengd en het fietspad wordt aangepast aan deze langere bushaltes. De totale kostprijs voor de werken in Eizeringen wordt geraamd op ongeveer 74.000 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2008
Gerrit Achterland
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief