LENNIK - “In de Verzekering tegen de Grote Dorst” is één van de 100 straffe cafés in Vlaanderen

C21

LENNIK - “In de Verzekering tegen de Grote Dorst” is één van de 100 straffe cafés in Vlaanderen

Editiepajot_lennik_grote_dorst_boek
Editiepajot_lennik_grote_dorst
Editiepajot_lennik_grote_dorst__1_
Editiepajot_lennik_grote_dorst__3_
 

Zopas verscheen het boek “100X straffe cafés in Vlaanderen”, dat geschreven werd door Bruno Loockx en bij Lannoo wordt uitgegeven. Dit boek selecteert 100 unieke cafés in Vlaanderen en Brussel. De herberg “In de Verzekering tegen de Grote Dorst” in Eizeringen (Lennik) is er één van.

Bruno Loockx ging op zoek naar 100 bijzondere en fascinerende cafés. Iedere drankgelegenheid, die in het boek werd opgenomen, getuigt van een zeker karakter. Bovendien geeft hij toeristische tips in de omgeving van elk van de 100 adressen. “Geniet van een fiets- of wandeltocht of van een origineel museum en les daarna je dorst in een klassevol café”, aldus de auteur.
 
Het boek is niet zomaar een verzameling van 100 cafés, die louter ontmoetingsplaats zijn. Bruno Loockx selecteerde de straffe cafés in alle onafhankelijkheid. Het zijn stuk voor stuk unieke locaties met een specifiek verhaal, een rijke geschiedenis, een opmerkelijk interieur, of een andere bijzonder kenmerk. Oude herbergen, knusse kroegen en landelijke terrassen met een heel bijzonder kantje. Gevestigd in een klooster, een kasteel, een wafeltjestent of een koloniale lodge: verrassend én gezellig.
 
 
Magneet
 
Bruno Loockx legt uit waarom de Eizeringse herberg in het boek werd opgenomen: “De naam “In de Verzekering tegen de Grote Dorst" spreekt ongetwijfeld meteen tot ieders verbeelding. Bovendien is dit traditionele Pajots café, met één van de meest uitgebreide geuze- en kriekselecties in de wereld, het enige café aan het dorpsplein van Eizeringen. Als een magneet trekt dit Mekka van het gerstenat bierproevers aan van over de hele aardbol”.
 
Bij de restauratie van “In de Verzekering tegen de Grote Dorst", die van 2000 tot 2005 duurde, werd rekening gehouden met de eigenheid van de herberg. De muren vertellen niet alleen een groot stuk brouwerijgeschiedenis uit de streek maar getuigen ook van het vroegere dorpsleven in Eizeringen. Het café is open op zon- en hoogdagen, van 10 tot 13u30, en ter gelegenheid van uitvaartdiensten. Het kan ook gehuurd worden voor vergaderingen en feestelijkheden.
 
 
Over de auteur
 
Auteur Bruno Loockx schreef eerder het fietsboek ‘Fietsen langs de grenzen van België’. Een unieke fietstocht langs onze landsgrenzen die je kan opsplitsen in meerdaagse dagtochten. Vlaanderen Vakantieland liet Lies Martens in zes afleveringen fietsen in de sporen van de auteur. Momenteel werkt Bruno Loockx aan de reisblog www.reisreporter.be , die actuele reisinformatie bundelt met eigen tips.
 
 
100X straffe cafés in Vlaanderen, Bruno Loockx
Uitgeverij Lannoo, 192 blz., 15,95 EUR
“In de Verzekering tegen de Grote Dorst"
Frans Baetensstraat 45, 1750 Eizeringen (Lennik), www.dorst.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2008
Gerrit Achterland
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief