LENNIK - Start werken veilige schoolomgeving ’t Rakkertje in Eizeringen

C21

LENNIK - Start werken veilige schoolomgeving ’t Rakkertje in Eizeringen

Editiepajot_lennik_irina_de_knop

Schepen en provincieraadslid Irina De Knop (foto): “Aannemer BVBA Keereman meldt ons, via de Provincie, dat zij op maandag 3 november 2008 starten met de werken ter hoogte van de school 't Rakkertje in Eizeringen. 19 december 2008 is vooropgesteld als einddatum.

“Er wordt gewerkt in twee fasen (linker - en rechterkant) met verkeerslichten (tijdens de werkuren). De bushaltes van De Lijn zullen enkele meters worden verplaatst. Ter hoogte van deze (verplaatste) haltes wordt een parkeerverbod ingesteld zodat de haltes altijd bereikbaar blijven”.

De deputatie Vlaams-Brabant gaf op twee oktober jl. de opdracht voor de verbeterwerken aan de schoolomgeving van Gemeenteschool ’t Rakkertje in Eizeringen. Ze deed dat na verschillende vragen van Provincieraadslid Irina De Knop (Open VLD) en het Lenniks gemeentebestuur.

Irina De Knop: “Het totale kostenplaatje bedraagt om en bij de 70.000€ omdat men ook de verbreding van voetpaden en fietspaden ter hoogte van de school integreert. Er komt ook Octopusmeubilair. Dat zijn palen en hekken in opvallende en kindvriendelijke kleurtjes. De hekken moeten verhinderen dat de kinderen plotseling de straat oversteken en/of gevat kunnen worden door het verkeer. Anderzijds moeten de opvallende palen en hekken de wegbestuurder duidelijk maken dat hij een schoolomgeving nadert en dat hij snelheid moet minderen”.

“De schoolomgeving van ’t Rakkertje was al lang een grote bekommernis van het gemeentebestuur, school en ouders. Omdat de gemeenteschool langs de drukke N285 is gevestigd en bovendien op een heuvel ligt, is de school weinig zichtbaar van op de openbare weg. Daardoor respecteren weinig automobilisten de zone 30, die nochtans cruciaal is voor de veiligheid van de kinderen. De bestaande schoolomgeving is ook niet zo aantrekkelijk voor zwakke weggebruikers door de relatief smalle fiets- en voetpaden. Daar komt kortelings dus verandering in dankzij het subsidieprogramma voor de aanleg van veilige schoolomgevingen van de Provincie Vlaams Brabant. Deze werken kunnen kinderen en ouders hopelijk ook motiveren om meer met de fiets of te voet naar school te komen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2008
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief