LENNIK - Octopus verhoogt verkeersveiligheid in Eizeringen

C21

LENNIK - Octopus verhoogt verkeersveiligheid in Eizeringen

Editiepajot_eizeringen_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_eizeringen_2_foto_merckx
 

Recent liet de provincie Vlaams-Brabant octopusmeubilair plaatsen voor een meer zichtbare en verkeersveilige schoolomgeving aan de Gemeentelijke Basisschool ‘t Rakkertje in Eizeringen te Lennik.

De provincie Vlaams-Brabant heeft in de maanden november en december werken uitgevoerd om de schoolomgeving in Eizeringen veiliger te maken. Ondanks de bebording van de zone 30 en het knipperlicht aan de oversteekplaats viel de basisschool ‘t Rakkertje onvoldoende op in het wegbeeld.

“Op de provinciale weg Asse-Eclingen te Eizeringen heeft de provincie de school ‘t Rakkertje geaccentueerd met het felgekleurde octopusstraatmeubilair. De paarsgele hekjes geven de schoolomgeving een visueel aantrekkelijker en kindvriendelijker imago. De hekjes verhinderen dat de kinderen naast het zebrapad zouden oversteken. Als kers op de taart bracht de provincie aan de school de zogenaamde octopuspalen aan die de kinderen verwelkomen aan de ingang van de school”aldus Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit en wegen.

Het plaatsen van het octopusstraatmeubilair aan de school ging samen met een herinrichting van de schoolomgeving. De gemeente Lennik en de provincie werkten in dit project samen en kozen voor een resultaatsgerichte, korte termijn aanpak zonder dat de weg volledig moest worden heringericht. Aan de oversteekplaats werden een aantal parkeervakken weggehaald om een visuele versmalling van de rijweg aan te kunnen brengen. De voetpaden werden verbreed en aan de oversteekplaats werden minder­validentrottoirbanden aangebracht.

“De totale kostprijs voor de werken uitgevoerd door de provincie bedroeg ongeveer 80.000 euro “zegt gedeputeerde Julien Dekeyser.

Aan de hand van de octopustypologie kan de schoolomgeving beter zichtbaar en dus veiliger worden gemaakt. Een schoolomgeving kent immers een eigen gebruik met typische gebruikerseisen: drie keer per dag stroomt een grote groep kinderen op school toe. Het octopusmeubilair moet de algemene herkenbaarheid van de schoolomgeving vergroten. Hiertoe werden zowel octopusschoolpoortbakens als hekjes en trottoirpaaltjes ontwikkeld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief