Fietsen in LENNIK, resultaten enquête bekend

C21

Fietsen in LENNIK, resultaten enquête bekend

Editiepajot_fietsersbond_lennik_foto_marc_van_acker__2_
 
Editiepajot_fietsersbond_lennik_foto_marc_van_acker
 

Sinds de herinrichting van de N282 door het Lennikse centrum valt het de Fietsersbond op dat nogal wat fietsers op het voetpad rijden. Om een beeld te krijgen van het fietsgebruik, de tevredenheid over de fietspaden en het Lennikse fietsbeleid startte de Fietsersbond een enquête.

Naast de geijkte vragen waren opmerkingen en suggesties ook welkom. Het startschot werd gegeven tijdens de Lennikse jaarmarkt. Intussen zijn de 303 reacties verwerkt. Alles werd in een dossier "Fietsen in Lennik" gegoten en wordt eerstdaags aan het college van burgemeester en schepenen bezorgd.

Resultaat: De enquête "Fietsen in Lennik" stuurt het college met een onvoldoende op het kerstrapport naar huis. Gemeentebesturen denken altijd “goe bezig” te zijn. Maar deze enquête toont een ander verhaal. 83% NEEN's op de vraag of het veiliger fietsen is na de werken van de N282. Fietsersbond Pajottenland vraagt dan ook het gemeentebestuur de herinrichting van de N282 en het centrumgebied in Lennik grondig te evalueren en bij te sturen.

Dringend zijn het wegwerken van de venijnige randjes die de suggestiestroken aanduiden, de onduidelijke verkeerssituaties (zeker op het Masiusplein), het nemen van snelheidsremmende maatregelen andere dan de fietser zelf en niet te vergeten: het belang van toezicht en educatie op rijgedrag.

Het dossier is gratis te downloaden op http://www.fietsersbond.be/pajottenland

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2008
Marc Van Acker
Marc Van Acker
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 jan 2023
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief