Lennik - 20 jaar Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei

C21

Lennik - 20 jaar Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei

Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / De enthousiaste ploeg van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei
 
Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / De 'Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Sint-Martens-Lennik
 
Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / Het lekkere taartenbuffet
 
Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / Schilders 'De Invasie'
 
Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / Schilderen in de tuin
 
Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / Toonmoment Ictus
 
Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / Gunther Coppens, voorzitter Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei
 
20_jaar_regionaal_landschap
Foto © Elsie De Greef / Minister Ben Weyts, Ann Schevenels, Luc De Braekeleer en Lieven De Schamphelaere
 
Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / Alwin Loeckx, directeur van het Regionaal Landschap
 
Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / Een groot applaus voor deze schitterende ploeg
 
Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / De receptie in de boomgaard van de oude Pastorie
 
Editiepajot_gaasbeek
Foto © Elsie De Greef / De receptie in de boomgaard van de oude Pastorie
 

Sinds 20 jaar schrijven Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei het landschapsverhaal van het groene Pajottenland en de blauwe Zennevallei. Op de ‘vernieuwing van hun landschapsbeloften’ vierden ze vandaag feest in de Oude Pastorie van Gaasbeek. Tijdens dit porseleinen huwelijk was er plaats voor mooie herinneringen, feestelijke hapjes en… samen klinken op de komende jaren!

De gasten werden onthaald met een nostalgisch taartenbuffet in de boomgaard van de oude Pastorie, daarna kon je genieten van een mooie landschapswandeling. Op het dorpsplein stond de ‘Boerenmarkt Pajottenland’ en speelde de 'Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Sint-Martens-Lennik' ook minzaam genoemd 'Beste Muziek van Sinte-Mettes'. Er waren babbels met schilders in de tuin en workshops Ictus (landschapsklanken) op de zolder met een toonmoment in de tuin. De namiddag werd afgesloten met een gezellige receptie met streekbieren, fruitsappen en lekkere hapjes.

De receptie werd geopend door Gunther Coppens, voorzitter Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Hij heette iedereen welkom en gaf voorbeelden bij de 4 grote doelstellingen (natuur en biodiversiteit, streekidentiteit en landschapserfgoed, recreatie + draagvlak en educatie) die ze in de loop van 20 jaar vorm hebben gegeven in de streek. Minister Ben Weyts kwam een heildronk uitspreken voor de jarige. Hij benadrukte het belang van het werk van het Regionaal Landschap voor de versterking van de regionale identiteit van het Pajottenland en de Zennevallei en hun groene karakter. Ann Schevenels, gedeputeerde bij de provincie Vlaams-Brabant vindt kennis belangrijk maar het DOEN nog veel belangrijker, ze is dan ook blij met de verwezenlijkingen van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en hun toekomstplannen. Luc De Braekeleer, provincieraadslid, wil heel graag meewerken aan de vergroening van onze verstedelijkte omgeving, hij wil de natuur weer binnenbrengen waar niemand ze verwacht. Ook Lieven De Schamphelaere, voorzitter van Natuurpunt, wil niet alleen verder werken in erkend natuurgebied, hij wil ook de burgers met hun particuliere tuinen, de bedrijven, de landbouwers,... erbij betrekken. Alwin Loeckx, directeur van het Regionaal Landschap, was blij met het lof dat heel zijn ploeg kreeg en hoopt op deze enthousiaste manier met zijn jonge ploeg verder te werken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief