LENNIK - Zwaar ongeluk op kruispunt Eizeringen

C21

LENNIK - Zwaar ongeluk op kruispunt Eizeringen

Ediiepajot_lennik_ongevaleizeringen_06_tom_vierendeels
Het kruispunt was versperd door het ongeluk. (Foto's Tom Vierendeels)
 
Editiepajot_lennik_ongevaleizeringen_01_tom_vierendeels
Editiepajot_lennik_ongevaleizeringen_05_tom_vierendeels
Editiepajot_lennik_ongevaleizeringen_02_tom_vierendeels
De hulpdiensten vervoerden de bestuurder naar het AZ Jette. ( Foto: Tom Vierendeeels)
 
Editiepajot_lennik_ongevaleizeringen_04_tom_vierendeels
Editiepajot_lennik_ongevaleizeringen_03_tom_vierendeels
 

Zaterdagmorgen, omstreeks 3u40, werd de Lennikse brandweer opgeroepen voor een ongeval met geknelden op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met de Assesteenweg. Toen de hulpdiensten terplaatse kwamen zat de bestuurder echter niet gekneld in zijn Peugeot 406.

De bestuurder van de kleine wagen kwam vanuit richting Ternat. Op het kruispunt in Eizeringen is hij om vooralsnog onduidelijke redenen frontaal gebotst met een vrachtwagen die vanuit rijrichting Gooik kwam. Waarom de bestuurder met zijn Peugeot van zijn rijvak afweek is niet duidelijk. Mogelijk viel hij in slaap of twijfelde hij bij het nemen van een afslag. De chauffeur van de vrachtwagen zag het manouevre van de kleine wagen en wou hem nog ontwijken maar botste frontaal met de Peugeot. Door de hevige botsing werd de kleine wagen volledig gedraaid.

De MUG van het Erasmus ziekenhuis kwam ter plaatse en diende de zwaargewonde man de eerste zorgen toe. De man van midden in de 20 werd met enkele breuken naar in het ziekenhuis van Jette overgebracht waar hij verder zal onderzocht worden. “Af te leiden dat men de keuze heeft gemaakt van ziekenhuis Jette wil zeggen dat de man zeker niet in levensgevaar verkeerde,” , vertelt kapitein Koen Roesems. “Anders wordt er gekozen voor het Erasmusziekenhuis.” De chauffeur van de vrachtwagen is niet gekwetst en diende niet voor verzorging meegenomen te worden.

Door het ongeval bleef het kruispunt zo’n twee uur gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer. Het opruimen en –kuisen van de rijweg nam heel wat tijd in beslag omdat er heel wat olie het wegdek was opgelopen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief