LENNIK - Eizeringse herberg door Vlaanderen Vakantieland genomineerd als "strafste café van Vlaanderen"

C21

LENNIK - Eizeringse herberg door Vlaanderen Vakantieland genomineerd als "strafste café van Vlaanderen"

Editiepajot_lennik_eizeringen_grote_dorst_foto_re
Repro Editiepajot
 

Een paar maanden geleden verscheen het boek ‘100X straffe cafés in Vlaanderen’, geschreven door Bruno Loockx en uitgegeven bij Lannoo. Dit boek selecteert 100 unieke cafés in Vlaanderen en Brussel. Vlaanderen Vakantieland, het toerismeprogramma van één, maakte nu een shortlist en is op zoek naar de cafés met "het strafste concept", "de strafste cafébaas", "het strafste interieur" en "de strafste locatie". De herberg ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ is één van de 20 cafés, die genomineerd werden voor één van deze 4 categorieën. Zondag 22 februari kwam presentatrice Saartje Vandendriessche met een cameraploeg van Vlaanderen Vakantieland langs om een reportage te maken over de geuzeherberg van Eizeringen.

Bruno Loockx ging op zoek naar 100 bijzondere en fascinerende cafés. Iedere drankgelegenheid, die in het boek werd opgenomen, getuigt van een zeker karakter. Bovendien geeft hij leuke toeristische tips in de omgeving van elk van de 100 adressen. Het boek is niet zomaar een verzameling van 100 cafés, die louter ontmoetingsplaats zijn. Bruno Loockx selecteerde de straffe cafés in alle onafhankelijkheid. Het zijn stuk voor stuk unieke locaties met een specifiek verhaal, een rijke geschiedenis, een opmerkelijk interieur, of een andere bijzonder kenmerk. Oude herbergen, knusse kroegen en landelijke terrassen met een heel bijzonder kantje. Gevestigd in een klooster, een kasteel, een wafeltjestent of een koloniale lodge: verrassend én gezellig.

De auteur schreef eerder het fietsboek ‘Fietsen langs de grenzen van België’. Een unieke fietstocht langs onze landsgrenzen die je kan opsplitsen in meerdaagse dagtochten. Bruno Loockx schrijft ook voor de reisblog www.reisreporter.be , die actuele reisinformatie bundelt met eigen tips.

Website: www.dorst.be

100X straffe cafés in Vlaanderen, Bruno Loockx
Uitgeverij Lannoo, 192 blz., 15,95 euro

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2009
Gerrit Achterland
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief