LENNIK - Boombal in basisschool De Key

C21

LENNIK - Boombal in basisschool De Key

Editiepajot_lennik_de_key_boombal_foto_ep
"Daar zit Muziek in" De Key. - Foto's Jean-Pierre Claeys.
 
Editiepajot_lennik_de_key_boombal_foto_ep__1_
Editiepajot_lennik_de_key_boombal_foto_ep__2_
Editiepajot_lennik_de_key_boombal_foto_ep__3_
Editiepajot_lennik_de_key_boombal_foto_ep__5_
 

Na de krokusvakantie zijn de kinderen van basisschool De Key gestart met hun project “Daar zit muziek in”, een programma dat drie weken duurt.

Klasdoorbrekend, ervaringsgericht en leergebiedoverschrijdend staan er de kinderen heel wat lessen en activiteiten te wachten. Als startmoment kregen alle kinderen maandag op school dansinitiatie door “Boombal”.

Tijdens die 3 weken gaan de kinderen op bezoek en of kennis maken met: Het muziekinstrumentenmuseum in Brussel, plaatselijke radiozenders in Halle en Denderhoutem, soorten muziekinstrumenten in het cultureel centrum De Cam in Gooik, muziekacademie Lennik, djembédansen op school, poppenkastpoppen maken met externe hulp op school, …

Als afsluiter eindigen ze met een Keyfestivalavond op vrijdag 20 maart om 19 uur in de refter van de school. Daar zullen de kinderen beeld, dans en muziek brengen en wordt het hermaakte Keylied voor de eerste keer gezongen. Zeker een aanrader om erbij te zijn.

De projectweken worden ook financieel gesteund door het oudercomité en de cultuurcel “Canon” van het ministerie van onderwijs.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2009
Jean-Pierre Claeys
Jena-Pierre Claeys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief