LENNIK - Twee broers uit het Vlaams-Brabantse Eizeringen genomineerd als "strafste cafébazen van Vlaanderen"

C21

LENNIK - Twee broers uit het Vlaams-Brabantse Eizeringen genomineerd als "strafste cafébazen van Vlaanderen"

Editiepajot_lennik_het_strafste_cafe_van_eizeringen
In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen. Foto RE.
 

Toerisme Vlaanderen en Vlaanderen Vakantieland maakten onlangs de 20 genomineerden bekend in het kader van de wedstrijd "Het strafste café van Vlaanderen". In de categorie "strafste cafébaas" nemen de uitbaters van de herberg ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ het op tegen 4 andere café-eigenaars. Stemmen kan nog tot en met 30 maart op www.hetstrafstecafe.be  .

In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen is ongetwijfeld het café met de langste naam en de kortste openingstijd. Het café is enkel open op zondag van 10 tot 13u30. Voor Yves en Kurt, de twee broers die het café samen uitbaten, is het dan ook eerder een passie dan een job. Kurt is namelijk tuinaanlegger van beroep en Yves runt een communicatieadviesbureau. ’s Zondags serveren ze de bezoekers, die uit binnen- en buitenland naar het Vlaams-Brabantse Eizeringen komen, enthousiast en met kennis van zaken een geuze, kriek of frambozenlambik.

Volgens Kurt moet een goede cafébaas naast gastvrij zijn ook een goede kennis hebben over de producten die aan de klanten worden aangeboden: "Onze selectie geuze, kriek en andere lambikbieren is zo uitgebreid dat de klanten ons dikwijls om advies vragen. Ze stellen het op prijs dat je als cafébaas iets kan vertellen over het bier, de brouwerij, de geschiedenis, het verschil tussen geuze en lambik, enzovoort. Bovendien hechten wij bij het serveren van geuze of kriek ook aandacht aan details zoals de rieten flessenmandjes. Soms heeft het iets van een ritueel, want tijdens het inschenken draaien wij het glas om mooie schuimkraag te krijgen".

Yves voegt eraan toe: "Op zondag is het café eigenlijk deels ook toeristisch infopunt. Sommige mensen zoeken de weg naar de nabijgelegen molen van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek of het kasteel van Gaasbeek, terwijl anderen willen weten waar ze kunnen aansluiten op de Valleitjesroute of een van de vele mountainbikeparcours. Er is in het Pajottenland altijd wat leuks te beleven".

Straffe verzekeringspolis

De twee broers zijn trouwens van mening dat je de titel van strafste cafébaas moet verdienen door ook straffe dingen te doen voor de klanten en sympathisanten. "Daarom organiseren wij een speciale actie en bieden wij alle klanten en sympathisanten die een stem hebben uitgebracht, een kleine attentie aan. Wie zich voor 30 april 2009 met een afdruk van de mail in het café aanbiedt, krijgt een gratis lambik of kriekenlambik. Bovendien maken de klanten van de Grote Dorst kans op één van 10 hoofdprijzen, gaande van geschenkpakketten met geuze en kriek tot een heuse ‘verzekering tegen de grote dorst’ die zes maanden geldig is", aldus Kurt.

De Eizeringse herberg, die dateert van 1842, neemt het in de categorie "strafste cafébaas" op tegen ’t Dreupelkot uit Gent, café In den Hengst uit Brakel, het Hof van Commerce uit het West-Vlaamse Stavele en de Olense herberg Sint-Sebastiaan. Vijftien andere straffe cafés uit Vlaanderen en Brussel strijden om de titels "strafste concept", "strafste interieur" en "strafste locatie".

Stemmen kan nog tot en met 30 maart 2009 via www.hetstrafstecafe.be  of www.dorst.be

TV-Tip! Op zaterdag 14 maart om 18.10u en zondag 15 maart om 17.15u brengt Vlaanderen Vakantieland een reportage over In de Verzekering tegen de Grote Dorst.

http://www.vlaanderen-vakantieland.be/nl/het-strafste-cafe/cafe-detail/&cafeid=6

Contact: In de Verzekering tegen de Grote Dorst, 
Frans Baetensstraat 45, 1750 Eizeringen, tel 0498 522 322.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2009
www.citygold.be
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief