LENNIK – Apotheose fietsproject Sint Godelieve Instituut.

C21

LENNIK – Apotheose fietsproject Sint Godelieve Instituut.

Dsc_5800__large_
 
Dsc_5798__large_
 
Dsc_5810__large_
 
Dsc_5780__large_
 
Dsc_5813__large_
 
Dsc_5824__large_
 
Dsc_5811__large_
 

Naar jaarlijkse traditie organiseerde het Sint-Godelieve-Instituut opnieuw een fietsprojectweek.Deze projectweek werd deze morgen afgesloten met een fietstocht van 20 km doorheen het Pajottenland in samenwerking met de gemeente Lennik.

Meer dan 1000 leerlingen van het eerste jaar vertrokken deze morgen voor hun fietstocht doorheen het Pajottenland, onder begeleiding van leerkrachten, ouders, grootouders of familie. SGI vindt het belangrijk dat de leerlingen weten hoe ze zich veilig in het verkeer moeten begeven.

Zowat in alle lessen werd deze week aandacht besteed aan de fiets in het verkeer. Het normale lesprogramma werd onderbroken om extra activiteiten rond veilig verkeer in te lassen. Zo kregen de leerlingen een uurtje EHBO en konden ze zelf ervaren waar de dodehoek ligt rond een vrachtwagen. Tijdens de lessen techniek leerde de leerlingen hoe je een fietsband of een andere kleine fietspanne herstellen. Daarna beleefden ze nog plezier door een uurtje met gekke fietsen rond te rijden.

Het initiatief om van en naar de school de fiets meer te gebruiken krijgt elk jaar een beetje meer belangstelling. Momenteel gebruik nagenoeg één leerling op regelmatige basis de fiets.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief