LENNIK - Nationale draaiorgelvereniging steunt Eizeringse herbergiers in titelstrijd ‘Strafste café van Vlaanderen’

C21

LENNIK - Nationale draaiorgelvereniging steunt Eizeringse herbergiers in titelstrijd ‘Strafste café van Vlaanderen’

Hp-strafstecafe-baas4
Repro Editiepajot.

MechaMusica, de vereniging die in ons land draaiorgelspelers, fabrikanten en liefhebbers van allerhande automatisch spelende muziekinstrumenten verenigt, organiseert op zondag 29 maart om 11 uur een aperitiefconcert in de herberg ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’. Belgisch kampioen Seraphin Weiss uit Sint-Pieters-Leeuw komt met tal van andere draaiorgelspelers de uitbaters van de Eizeringse herberg steunen in de titelstrijd “Strafste café van Vlaanderen”.

De uitbaters van ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ werden door Toerisme Vlaanderen en Vlaanderen Vakantieland genomineerd in de categorie “strafste cafébaas” en nemen het op tegen 4 andere cafébazen en –bazinnen. De herberg is ongetwijfeld het café met de langste naam en de kortste openingsuren. Het café is normaliter enkel open op zon- en hoogdagen van 10 tot 13u30.

Johnny Claes, voorzitter van vzw MechaMusica, verklaart waarom de gebroeders Panneels de steun hebben van de draaiorgelspelers: “Yves en Kurt waren samen met cabaretier Geert Hoste de drijvende kracht achter de eerste drie edities van het Open Belgisch kampioenschap Orgeldraaien. Zij organiseerden drie jaar na elkaar op het Eizeringse kerkplein en in de naburige straten een nationaal evenement dat duizenden toeschouwers lokte en dat heel wat media-aandacht trok voor het draaiorgelwezen. Uit erkentelijkheid voor hun inzet genieten de twee broers in de strijd om de titel ‘Strafste café van Vlaanderen’ dan ook onze volle steun. Eizeringen blijft immers de bakermat van het Belgisch kampioenschap Orgeldraaien.

Decap-orgel in de Voerstreek
Hij voegt eraan toe: “Daarnaast hebben wij onze leden ook opgeroepen om te stemmen voor café Modern in Teuven. Dit Voerense café herbergt namelijk een prachtig Decap-orgel." Café Modern is genomineerd in de categorie “strafste café-interieur”.

Aperitiefconcert
Seraphin Weiss uit Sint-Pieters-Leeuw, tweevoudig en titelvoerend Belgisch kampioen orgeldraaien, is momenteel aan het werk in Duitsland maar komt zondag aanstaande speciaal naar Eizeringen. Om 11 uur laat hij de aanwezigen in de herberg in het bijzijn van tal van andere orgeldraaiers genieten van een bijzonder aperitiefconcert. De toegang is volledig gratis.

De Eizeringse herberg staat momenteel op de tweede plaats in de categorie “strafste cafébaas”. Stemmen kan nog tot en met 23u59 op maandag 30 maart 2009 via www.dorst.be of www.hetstrafstecafe.be

Omtrent het Open BK Orgeldraaien – Wisselbeker Geert Hoste

Het Open Belgisch Kampioenschap Draaiorgel is een evenement waar draaiorgels (zowel handdraaiorgels, straatorgels als jazzorgels) centraal staan. Aan het kampioenschap nemen zowel amateur- als professionele draaiorgelspelers deel. Er zijn geen geldprijzen aan verbonden. De deelnemers strijden om de eer en krijgen een medaille of een beker als aandenken.
Het Belgisch Kampioenschap werd in 2004 voor het eerst georganiseerd onder de auspiciën van Geert Hoste, zelf een fervent draaiorgelliefhebber en -speler. De eerste drie edities van het BK werden georganiseerd in Eizeringen. Vorig jaar vond het kampioenschap plaats in de muziekstad Harelbeke.

Omtrent MechaMusica
MechaMusica verenigt in ons land draaiorgelspelers, fabrikanten en liefhebbers van allerhande automatisch spelende muziekinstrumenten en heeft als doel om de belangstelling voor en de instandhouding van draaiorgels te stimuleren. De vzw werd opgericht in september 2007. Ze staat naast de organisatie van het Open Belgisch Kampioenschap Draaiorgel ook in voor de archivering van documenten en voorwerpen inzake automatisch spelende muziekinstrumenten en organiseert tal van andere activiteiten.
www.mechamusica.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2009
Marc Sluys
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief