LENNIK - De Slimste Kwis Ter Wereld 2018

C21

LENNIK - De Slimste Kwis Ter Wereld 2018

Sktw_-_2018_-_scoreverloop_-_duvel___orvallovers
 

Op zaterdag 20 oktober vond de 5de Slimste Kwis Ter Wereld plaats in het SGI. 

 

In 2014 organiseerde de jeugdafdeling van KFC Lennik een eerste quiz voor gelegenheidsploegen in de kantine van KFC Lennik, het jaar erop verhuisde de quiz wegens plaatsgebrek naar de jongensschool. Sinds 2013 noopte de groter wordende interesse nog een grotere ruimte. De nieuwe refter van het SGI zat bijna helemaal vol met bijna 40 ploegen. Er werd gespeeld met ploegen van minimum 3 en maximum 5 personen. 

 

In totaal kregen de deelnemers 8 ronden van 10 vragen voorgeschoteld met telkens wederkerende thema’s: Huis, Tuin & Keuken, Fauna & Wetenschap, Kunst & Literatuur, Media, Aardrijkskunde & Geschiedenis, Film, Recent verleden, Sport, Trends & Muziek. 

 

Naast de reguliere ronden waren er ook 4 ‘tafelronden’ waar foto’s de hoofdrol speelden. Op het einde volgde de ‘superronde’ waar 20 gemixte muziekfragmenten werden voorgeschoteld met telkens een vermelding van een getal in de naam van de zanger of de groep. 

 

De quiz ging van start om 20u00 en was iets voor middernacht afgelopen. 37 ploegen gingen met elkaar de strijd aan. Vanaf de 3de ronde bleek de uiteindelijke winnaar aan de leiding te staan, de top 5 zag er uiteindelijk als volgt uit: 

1. Van Horen Zeggen 246 95% 

2. Single Malt 237 91% 

3. Berts Vrienden 232 89% 

4. Maïs Stro 229 88% 

5. LENNI-IQ 227 87% 

 

Elke ploeg kreeg een diploma mee met gedetailleerde resultaten. 

De opbrengst van de Slimste Kwis Ter Wereld gaat integraal naar de jeugdafdeling van KFC Lennik. We wilden graag een speciale vermelding gaven aan dezelfde ploeg die vorig jaar op het eind van de avond de grootste sponsor bleek te zijn, maar aangezien hun score iets lager lag dan vorig jaar (van 15de naar 22ste plaats) wilden de ‘Duvel & Orvallovers’ dit jaar liever niet vermeld worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief