Gemeentebestuur van LENNIK organiseert voor de eerste keer speelpleinwerking tijdens de zomervakantie

C21

Gemeentebestuur van LENNIK organiseert voor de eerste keer speelpleinwerking tijdens de zomervakantie

Editiepajot_lennik_speelpleinwerking_foto_felix_merckx
Het eerste inschrijvingsmoment is op woensdag 27 mei om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis te Lennik. Nadien kunnen de mensen terecht op dienst Vrije Tijd, jeugd. - Foto Felix Merckx.
 

Het Lennikse gemeentebestuur organiseert komende zomervakantie voor de eerste keer een gemeentelijke speelpleinwerking. Dat is beslist op de gemeenteraad van 30 maart jl. Van 6 tot 17 juli kunnen kinderen terecht op de terreinen van gemeenteschool 't Rakkertje voor twee weken pure speelpleinpret, en dit onder de deskundige begeleiding van een groep enthousiaste animatoren.

Met dit aanbod wenst het Lennikse gemeentebestuur tegemoet te komen aan de grote vraag naar extra vakantieopvang in het eerste deel van de zomer. De schepen bevoegd voor Jeugd en Kinderopvang beseft ten volle dat de combinatie van werk en gezin in de vakantieperiode extra moeilijk is en wil daaraan tegemoet komen met dit aanvullend aanbod aan vakantieopvang.

Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn meer dan welkom. De animatorenploeg zorgt voor spelletjes en activiteiten aangepast aan elke leeftijd, zodat iedereen zich rot kan amuseren in het gezelschap van zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes.

De speelpleinwerking loopt dagelijks van 8u30 tot 17u.

De georganiseerde activiteiten rond het weekthema starten om 9u en stoppen om 16u. Na afloop van de activiteiten worden de kinderen door de animatoren tot 17u opgevangen op het terrein van de speelpleinwerking.

's Middags wordt er voor iedereen een drankje voorzien, aan het einde van een dag vol plezier krijgt iedereen een lekker vieruurtje (een drankje en een koekje, een stuk fruit, …).

De voor- en naopvang gebeurt in samenwerking met IBO Het Wonderhuis: 's ochtends kunnen de kinderen er terecht vanaf 7u. Om 8u30 vertrekken ze onder begeleiding van twee animatoren naar het terrein van de speelpleinwerking. De kinderen die avondopvang nodig hebben vertrekken om 17u, opnieuw onder begeleiding van twee animatoren, naar IBO Het Wonderhuis waar ze tot 19u terecht kunnen.

Inwoners van Lennik betalen een weekprijs van 40€ per kind, niet-inwoners van Lennik betalen een weekprijs van 50€. Daginschrijvingen zijn niet mogelijk.

Het eerste inschrijvingsmoment  is op woensdag 27 mei om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis te Lennik. Nadien kunnen de mensen terecht op dienst Vrije Tijd, jeugd.

Voor meer informatie kan u steeds terecht op dienst Vrije Tijd, Jeugd 
via jeugd@lennik.be  of 02 531 02 33.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2009
Gerrit Achterland
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief